Cristian Ghinea (captură video)

Camera Deputaţilor a respins moţiunea simplă a PSD intitulată „Cristian Ghinea, de la zero la abis”, după ce au fost înregistrat doar 143 voturi „pentru” și 171 voturi „contra” și o abținere, relatează Știrile ProTV.

„Am citit textul moțiunii. Este un banc prost. Am tot zis la dezbaterile din comisii că ar fi bine să discutăm pe bune, așezat, despre fondurile europene. Nu am cu cine. Domnule Ciolacu, să nu publicați pe Facebook textul moțiunii că vă suspendă contul! Prima minciună gogonată – vă plângeţi că în fiecare zi România pierde bani mulţi. 1.6 miliarde euro din fonduri structurale au intrat în România, asta înseamnă 10 milioane euro pe zi, înseamnă 440.000 euro pe oră, adică aproape jumătate de milion euro bani intraţi în ţară anul acesta. Şi asta înainte de PNRR. Alte 2,3 miliarde euro aflate în procesare, bani care vor intra în ţară până în decembrie. Cifrele vorbesc şi vă fac de râs. A doua minciună gogonată. Spuneţi că absorţia curentă e la pământ. Fals. Rata e de 55%, în marja curentă a mediei europene de 58%. E chiar mai mare decât a altor state ca Italia, Spania, Danemarca sau Olanda”, a declarat Ghinea, la dezbaterile de luni.

Patru din patru, toate respinse

Aceasta a fost a patra moţiune simplă a social-democraţilor depusă în această sesiune parlamentară, după cele care i-au vizat pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu și ministrul Economiei, Claudiu Năsui, de la USR PLUS, respectiv pe ministrul Agriculturii, Adrian Oros (PNL). Totodată este a patra moțiune simplă respinsă.

Pe 24 iunie, cu zece zile mai târziu decât era anunțată inițial, PSD va depune moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Cîțu. mai mult, liderul PSD, Marcel Ciolacu declara săptămâna trecută că speră ca ministrul Cristian Ghinea să își dea demisia, pe fondul erorilor legate de PNRR, sau măcar să i se retragă sprijinul. Rămâne de văzut care vor fi pașii următori ai coaliției de guvernare.

Grindeanu l-a comparat pe Ghinea cu un „Armand cu barbă și burtă”

Articolul precedentAlocațiile copiilor, majorate cu rata inflației, de la 1 ianuarie 2022
Articolul următorComitetul pentru Situații de Urgență convocat la Ploiești în criza deșeurilor!