Cristian Ghinea (Calea Europeană)

Vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu a avut câteva replici tăioase pentru ministrul Fondurilor Europene, în cadrul dezbaterii asupra moțiunii simple depuse de social democrați împotriva lui Cristian Ghinea. Grindeanu a afirmat că ministrul este „prototipul unui mod de a face politică, prototipul useristului care știe doar să dărâme, nu să construiască”.

„Această moțiune nu este doar despre Cristian Ghinea, ci despre dezastrul produs în privința PNRR. Domnul Ghinea este de fapt prototipul unui mod de a face politică, prototipul USR-istului care știe doar să dărâme, nu să construiasa. De când ați apărut ca partid pe scena politică românească doar asta ați făcut: ați criticat, ați blocat și ați distrus. Domnule Ghinea, ieșiți din bulă în care va găsiți, pășiți în viață reală. Pe plan personal v-ați transformat frustrările extremisului civic în active financiare și afaceri profitabile. De ce nu procedați la fel si cu România? De ce nu vreți că România să crească, că nivelul de trăi al românilor să crească”, a declarat Grindeanu.

Ghinea, maestrul demagogiei

Fostul premier îl consideră pe Ghinea ca „un maestru al demagogiei” pe rețelele de socializare, mai mult chiar un expert „în bla bla-uri” despre integritate și transparență. „În realitate v-ați descoperit rapid vocația de ONG-ist ideologic pe bani mulți, pe bani din ce în ce ce mai mulți. Ați ajuns unul din noii băieți deștepți în ONG-uri abonate la tocat din fonduri eurpene pe tot felul de simpozioanre, care nu folosesc nimănui, doar dumneavoastră ca să încasați sume enorme”, a mai spus Grindeanu.

Acesta a adăugat și faptul că Ghinea este „Clotilde Armand cu barbă și burtă, care a ajuns să facă criză și pariuri publice pe miliardele europene”, referitor la pariul la care l-a provocat ministrul pe șeful social democraților.

„Am citit textul moțiunii. Este un banc prost. Am tot zis la dezbaterile din comisii că ar fi bine să discutăm pe bune, așezat, despre fondurile europene. Nu am cu cine”, a spus Ghinea, la începutul dezbaterii.

Votul final va fi dat marți, de la ora 14.30.

Ghinea: „Un banc prost. PSD fuge de PNRR ca dracu’ de tămâie”

Articolul precedentPrimarul liberal care a fraudat alegerile, arestat pentru 30 de zile! Alte 15 persoane merg în arest!
Articolul următorStânci de sute de tone desprinse din Masivul Ceahlăul