Marin Voicu este la al 6 lea mandat de primar

Tribunalul Prahova a decis arestarea pentru 30 de zile a lui Marin Voicu, primarul liberal al comunei prahovene Ciorani, acuzat de fraudă electorală. Decizia instanței este definitivă, iar în arest vor merge alte 15 persoane. O singură persoană din lotul Ciorani a primit decizia de arest la domiciliu.

Edilul prahovean a fost  reținut, săptămâna trecută, după percheziții la sediul primăriei Ciorani și la domiciliul celor 17 persoane vizate în dosar (patru bărbați și 13 femei). 

Surse din anchetă susțin că victima fraudei electorale a fost ALDE Prahova. 
Dacă numărătoarea ar fi fost corectă, ALDE ar fi obţinut două mandate de consilieri locali în comuna Ciorani, în condiţiile în care acest partid nu are acum niciun reprezentat în consiliu.  Se pare că mecanismul de fraudare a fost unul extrem de rudimentar. Pur şi simplu, buletinele de vot erau luate din teancurile rezervate altor partide şi  aşezate peste cel al PNL-ului, în momentele de neatenție ale celorlalți membri din secțiile de votare. Sursele din anchetă precizează că fraudarea votului nu a fost în favoarea primarului Marin Voicu, care a fost votat masiv de locuitorii comunei. Se pare că peste 400 de voturi au fost alocate incorect liberalilor.

Este pentru prima dată când un politician din România este reţinut într-un dosar de fraudă electorală. Marin Voicu este la al șaselea mandat de primar al comunei Ciorani. In primele cinci mandate a reprezentat PSD, iar în vara anului trecut a trecut la PNL.

Articolul precedentARBDD, plângere penală în cazul ambarcațiunii intrată în stolul de pelicani
Articolul următorGrindeanu l-a comparat pe Ghinea cu un „Armand cu barbă și burtă”
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...