ARBDD (preluare Marian Strinoiu)

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a anunțat, luni, că va face plângere penală în cazul ambarcațiunii care a intrat, din plin, într-un stol de pelicani. Plângerea vine după ce reprezentantul societății care deține șalupa nu s-a prezentat la sediul ARBDD pentru verificarea documentelor de funcționare, dar mai ales pentru clarificarea situației.

Printr-un comunicat de presă, ARBDD a transmis că au fost identificați atât cel care conducea șalupa, cât și firma care o deține.

„A fost identificat atât prestatorul de servicii turistice de care aparţine ambarcaţiunea care a deranjat păsările, cât şi cel care o conducea. Reprezentatul societăţii a fost chemat la sediul instituţiei pentru clarificarea situaţiei şi verificarea documentelor de funcţionare. Deoarece acesta nu s-a prezentat, Comisariatul de control împreună cu Serviciul juridic al ARBDD va întocmi o sesizare către organele abilitate pentru începerea acţiunilor de cercetare penală privitor la încălcarea prevederilor OUG nr. 57/2007, Articol 52, litera c şi d”, se arată în comunicatul ARBDD.

USR PLUS s-a decis cine îi poate reprezenta ca guvernator al Deltei Dunării: Atena Adriana Groza

Închisoare sau amendă pentru perturbarea naturii

Potrivit legislației în vigoare, constituie infracţiune şi se pedepsesc cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă toate activităţile din perimetrele ariilor naturale protejate de interes comunitar care pot să genereze poluarea sau deteriorarea habitatelor, precum şi perturbări ale speciilor pentru care au fost desemnate ariile respective, atunci când aceste activităţi au un efect semnificativ, având în vedere obiectivele de protecţie şi conservare a speciilor şi habitatelor. De asemenea, pentru protejarea şi conservarea păsărilor sălbatice, inclusiv a celor migratoare, sunt interzise activităţile din afara ariilor naturale protejate care ar produce poluarea sau deteriorarea habitatelor.

De asemenea sunt considerate infracţiuni și perturbarea intenţionată în cursul perioadei de reproducere, de creştere, de hibernare şi de migraţie şi deteriorarea şi/sau distrugerea locurilor de reproducere ori de odihnă.

 Săptămâna trecută, o şalupă a fost fotografiată de un fotograf specializat pe „fauna și flora” din zona Deltei Dunării, intrând în forţă într-o colonie de pelicani din Delta Dunării. Postarea făcută de Marian Strinoiu, cu descrierea „Un om fără suflet care ar trebui tras la răspundere”, are peste o mie de distribuiri pe Facebook.

Caii de la Techirghiol se pregătesc pentru o viață mai bună

Articolul precedentPolițiști din Timișoara, bănuiți de luare de mită: 100.000 de lei pentru înmatricularea unor mașini
Articolul următorPrimarul liberal care a fraudat alegerile, arestat pentru 30 de zile! Alte 15 persoane merg în arest!