Ghinea: „Un banc prost. PSD fuge de PNRR ca dracu’ de tămâie”

„Ghinion pentru PSD. Nu veți putea spăgui, nu veți putea fura bani de la PNRR”

Ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea a declarat, luni, la dezbaterea moțiunii simple împotriva sa, depusă de PSD, că documentul este un „banc prost”. Votul va avea loc marți, de la ora 14.30.

„Am citit textul moțiunii. Este un banc prost. Am tot zis la dezbaterile din comisii că ar fi bine să discutăm pe bune, așezat, despre fondurile europene. Nu am cu cine. Domnule Ciolacu, să nu publicați pe Facebook textul moțiunii că vă suspendă contul!

Prima minciună gogonată – vă plângeţi că în fiecare zi România pierde bani mulţi. 1.6 miliarde euro din fonduri structurale au intrat în România, asta înseamnă 10 milioane euro pe zi, înseamnă 440.000 euro pe oră, adică aproape jumătate de milion euro bani intraţi în ţară anul acesta. Şi asta înainte de PNRR. Alte 2,3 miliarde euro aflate în procesare, bani care vor intra în ţară până în decembrie. Cifrele vorbesc şi vă fac de râs. A doua minciună gogonată. Spuneţi că absorţia curentă e la pământ. Fals. Rata e de 55%, în marja curentă a mediei europene de 58%. E chiar mai mare decât a altor state ca Italia, Spania, Danemarca sau Olanda”, a declarat Ghinea.

Ghinea: Opt motive pentru care PSD fuge de PNRR

Ministrul Ghinea consideră că PSD fuge de acest examen „pentru că își pierde pilele”, adăugând că prin PNRR vor fi reformate companiile de stat. „Mafia lemnului și PSD sunt mână în mână. Prin PNRR vom reface sistemul SUMAL. Tăiem accesul mafiei la păduri. În 2016 am găsit la Guvern o căpușă care folosea digitalizarea ca buzunar personal. Vom organiza licitații internaționale pentru această infrastructură și când spun asta nu mă refer la refugiatul Sebi Ghiță”, a declarat Ghinea.

De asemenea, ministrul a făcut referire la cele opt spitale regionale promise de PSD, încă din campania electorală din 2016, dar niciunul realizat. „Prin PNRR vom avea 434 de km de autostrăzi noi. Își dorește PSD autostrăzi. Hai să vedem ce spune dl. Dîncu. L-ați angajat  la PSD ca pe Agamiță Dandanache. Am pus prea mulți bani la autostrăzi – citez din Agamiță Dîncu Dandanache”, a mai spus Ghinea.

Totodată, ministrul Fondurilor Europene a ținut să precizeze că pentru banii ce vor vei prin PNRR este prevăzut un sistem de monitorizare și prevenție a fraudelor. „Asta este. Ghinion pentru PSD. Nu veți putea spăgui, nu veți putea fura bani de la PNRR. A început să funcționeze și Parchetul European. Doamna Kovesi să vă păzească. Ați alungat-o din țară și ați dat de dracu iar”, a mai afirmat ministrul.

Ba chiar i-a reaintit lui Ciolacu de pariul pe care l-a pus cu privire la aprobarea PNRR și demisiile de pe masă. „Domnule Ciolacu, ținem pariul, da? Dacă este respinsă moțiunea, aștept să faceți un gest de onoare și să vă dați demisia. PSD nu înțele nimic din fondurile europe. Vom merge mai departe și această coaliție face bine pentru România”, a mai declarat Ghinea.

Votul asupra moțiunii depuse de PSD împotriva lui Cristian Ghinea va avea loc marți, de la ora 14.30.

Aceasta este a patrulea ministru al Cabinetului Cîțu, vizta de o moțiune simplă, după Vlad Voiculescu, Claudiu Nasui și Adrian Oros.

„Pariul demisiilor”, cine va ceda primul: Ghinea sau Ciolacu

Articolul precedentGrevă la Rosal Ploiești. Protestează și șoferii și încărcătorii, măturătorii și dispecerii
Articolul următorPolițiști din Timișoara, bănuiți de luare de mită: 100.000 de lei pentru înmatricularea unor mașini