Alin Nica: „În loc de scuze, Raed Arafat ar trebui să își prezinte demisia”

Carantina de trei zile impusă de șeful DSU la Timișoara a fost ilegală

Președintele CJ Timiș, Alin Nica se așteaptă la o demise a lui Raed Arafat, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, definitiv, că măsura de carantinare a Timișoarei, impusă de Raed Arafat a fost ilegală.

Dacă după decizia Curții de Apel, în care era anulat ordinul de carantinare, Alin Nica spunea că „timișorenii așteaptă și merită scuzele lui Raed Arafat”, de data aceasta, așteptările sunt mai mari. Șeful CJ Timiș a susținut, încă din 22 martie, că „este o decizie abuzivă din partea unui om încremenit în timp, la începutul pandemiei. Din fericire, justiția a făcut dreptate, iar acum, când există o sentință definitivă, în loc de scuze, Raed Arafat ar trebui să își prezinte demisia. Spun din fericire pentru că acest succes obținut în instanță poate fi baza unui proces în care toți operatorii economici afectați cer despăgubiri materiale pentru aprovizionările făcute și pentru serviciile contractate în vederea deschiderii afacerilor”, a scris Alin Nica, pe pagina sa de Facebook.

Pretext pentru decizii iraționale

Deasemenea, șeful CJ Timiș consideră că gestionarea pandemiei nu are voie să fie pretext pentru decizii iraționale. „Gestionarea pandemiei nu poate fi făcută eficient dacă se iau hotărâri și se dau ordine prin spatele autorităților competente sau împotriva oamenilor”. Mai mult, acesta precizat că ordinul lui Arafat putea crea un precedent periculos, lucru care s-a și întâmplat, prin publicarea în Monitorul Oficial al ordinului ce prevedea schimbarea grilei de carantinare.  „Pentru gestul iresponsabil, pentru lipsa de comunicare și de profesionalism, cei doi (n.r. Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan) au plătit cu funcția. Întrebarea este cum și dacă Raed Arafat va plăti pentru ce a făcut Timișoarei”, a concluzionat Alin Nica.

Pe 21 martie, Grupul de Comuncare Stategică anunțase faptul că  la nivel central s-a decis prelungirea carantinei pentru 72 de ore, din cauza ratei de infectare ridicate și a atingerii capacității maxime la ATI, iar președintele CJ Timiș a spus de atunci că „este o bătaie de joc, o sfidare a unei structuri județene și o intervenție politică grosolană”.

Timișoara, carantinată politic? Acuzațiile primarului Fritz

Articolul precedentFlorin Cîțu a revocat ordinul privind noile criterii de carantinare
Articolul următorRafila acuză încercarea de politizare a INSP