Traian Berbeceanu (facebook)

Fostul prefect al Capitalei, Traian Berbeceanu, anunță că s-a reînscris în PNL și că, în momentul în care a demisionat din partid, pentru că prevederile Codului Administrativ îi impuneau, a făcut-o „cu strângere de inimă”.

„În luna octombrie a anului trecut domnul prim ministru Ludovic Orban mi-a propus să preiau funcția de Prefect al Capitalei, iar prevederile de la acea dată a Codului Administrativ au impus demisia mea din P.N.L.   Am facut-o cu strângere de inimă…  Unii au înțeles greșit faptul că nu mai eram membru de partid, chiar au crezut că, de dragul unei demnități publice, aș putea să-mi schimb opțiunea politică. S-au înșelat!  În acest weekend am avut bucuria de a solicita revenirea în PNL – organizația Deva, pentru mine fiind singura alternativă politică cu adevărat serioasă”, a scris Traian Berbeceanu pe pagina sa de Facebook.

Berbeceanu a fost înlocuit, la începutul lunii martie,  de Alin Stoica, președintele PLUS Sector 6, de profesie avocat.  Stoica a reprezentat societatea civilă în una dintre comisiile Consiliului Economic și Social, în perioada 2016-2018.

În luna ianuarie, în cadrul ședinței de Guvern a fost aprobată  modificarea OUG 57/2019 privind Codul Administrativ referitor la statutul prefectului și subprefectului, aceste funcții urmând să fie unele de demnitate publică, iar cei care le dețin vor putea fi membri de partid.

Împărțirea prefecților, pe județe

PNL are prefecți în 23 de județe, astfel: Alba, Bistrița-Năsăud, Brașov, Bihor, Botoșani, Brașov, Călărași, Caraș, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Iași, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova,  Sibiu, Teleorman, Vâlcea și  Vrancea. UDMR are prefecți în Arad, Cluj, Covasna, Sălaj și Satu Mare.

Alianța USR PLUS a numit prefecți în județele: Argeș, Băcau, Brăila, București, Buzău, Galați, Gorj, Harghita, Ialomița, Maramureș, Suceava, Timiș, Tulcea și Vaslui.

Șoșoacă: „L-au demis pe domnul Berbeceanu pentru că s-a opus carantinării Bucureștiului”

Articolul precedentLiceele din Constanța, în atenția Curții de Conturi
Articolul următorLucian Bode, martor în dosarul „Hidroelectrica”