Scumpiri - Foto Playtech.ro
Scumpiri - Foto Playtech.ro

Autoritățile din Spania au luat o serie de măsuri pentru a ajuta populația să facă față creșterilor explozive ale prețurilor la produsele alimentare, energie electrică și gaze naturale dar și pentru a nu avea probleme cu încălzirea în perioada iernii. Spania nu importă decât 17 % din necesarul de gaze din Rusia, țara exportând gaz pentru Europa, având o capacitate mare de stocare a gazului lichefiat transportat pe cale maritimă, potrivit observatornews.ro.

Navetiștii vor merge gratuit cu trenul 

Guvernul de la Madrid a anunţat că navetiştii vor primi  abonamente de tren gratuite începând din data de 1 septembrie, măsură care are ca scop și încurajarea deplasării cu mijloace de transport nepoluante. De asemenea, pensionarii cu pensii mici vor primi în plus un sprijin financiar în valoare de 60 de euro pe lună, în timp ce elevii cu vârsta mai mare  de16 ani vor beneficia de o bursă suplimentară de 100 de euro. O altă măsură importantă, anunțată de către autoritățile din Spania, este cea referitoare la reducerea cu 80 % a impozitelor la facturile de energie.

Spaniolii și italienii, sfătuiți să fie atenți la temperatura din locuințe

Pentru a preveni eventualele probleme care pot apare la iarnă din cauza crizei energetice, spaniolii sunt sfătuiţi să stea mai mult cu ferestrele închise, să-şi izoleze mai bine ferestrele şi uşile din locuințe, pentru o eficienţă energetică mai mare. De asemenea, spaniolii sunt sfătuiți să reducă temperatura din case cu 2 grade sau să nu mai încălzească camerele în care nu locuiesc. 

Şi autoritățile italiene se gândesc la un plan de măsuri, Guvernul recomandând setarea temperaturii la 19 grade în clădirile de birouri, luând în calcul reducerea programul de lucru. De asemenea, magazinele s-ar putea închide cel mai târziu la ora 19, autorităţile anunţând că vor reduce şi iluminatul stradal. Italia se confruntă în prezent cu un val de caniculă și o seceta fără precedent, locuitorii din nordul țării fiind sfatuiti să nu risipească apa.

Incendii puternice în Franța. Mii de turiști au fost evacuați

ppentru

Articolul precedentPremieră în România: A avut loc prima căsătorie dintre o femeie și un transgender
Articolul următorCaptură impresionantă de droguri: peste 7 kg de amfetamină introduse în România de doi gălățeni