In Cont

În București a avut loc prima căsătorie dintre o femeie și un transgender, informează G4media.ro.

Căsătoria a fost posibilă, fără a încălca legile în vigoare, deoarece unul dintre parteneri, care este transexual, a rămas în acte bărbat.

Totul a început în urmă cu 10 luni, când Georgiana și Evie s-au cunoscut pe o aplicație online de întâlniri. La scurt timp s-au mutat împreună și au decis că este momentul să facă pasul cel mare pentru a deveni o familie.

În România ar trăi în jur de 120.000 de persoane transgender

Potrivit sursei citate, Evie a fost un bărbat căsătorit, dar a realizat, după o perioadă lungă de timp în care a crezut că este depresiv, că se regăsește mai degrabă în genul feminin.

Evie povestește că evita să se uite în oglindă și nu înțelegea de ce lucrurile asociate cu masculinitatea nu le accepta. Totul s-a schimbat după ce a recunoscut cu adevărat cine este și ce simte.

„(…) Și acum, pentru că le interpretez altfel, mă simt mai bine. Pot să spun că îmi place să ies, să mă văd cu lumea, să folosesc culori când mă îmbrac, nu numai un tricou negru și niște blugi”, a spus Evie.

În urmă cu o săptămână, cei doi au ajuns în fața ofițerului stării civile, chiar dacă Evie arătă și se comportă ca o femeie, în buletin este în continuare bărbat, motiv pentru care căsătoria a fost posibilă.

Potrivit asociației ACCEPT, în țara noastră ar trăi aproape 120 de mii de persoane transgender. Cei care doresc să se căsătorească merg în străinătate deoarece în România nu este legal. Mai mult, țara noastră nu le recunoaște certificatul de căsătorie.

Reamintim că persoanele transgender sunt acele persoane care își asumă o identitate de gen diferită de cea atribuită la naștere.

Citește și articolul: O femeie din județul Cluj este acuzată de un întreg cartier pentru zgomotele din timpul partidelor de sex

Articolul precedentIncendii puternice în Franța. Mii de turiști au fost evacuați
Articolul următor Măsuri luate în Spania în fața valului de scumpiri: Transport gratuit cu trenul pentru navetiști, ajutor financiar lunar pentru anumite categorii de elevi și pensionari
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.