Sursa: DIICOT

Doi gălățeni au fost reținuți și arestați pentru de introducere în ţară de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc, respectiv amfetamină.

Din ce se știe până acum, luna aceasta cei doi inculpați au introdus în țară cantitatea de aproximativ 7,1 kilograme de amfetamină, drog de mare risc.

Cei doi aveau în intenție să vândă amfetamina pe teritoriul României, dar planul lor a fost stricat de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Astfel, DIICOT arată că, pe 12 iulie, unul dintre inculpați a fost prins în flagrant în timp ce transporta cantitatea de 4,45 grame amfetamină, pe care intenționa să o comercializeze.

Mergând pe fir, procurorii, împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați – Serviciul Antidrog, Inspectoratului de Poliție Județean Galați – Serviciul Criminalistic, S.C.C.O. Dâmboviţa, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați au făcut șapte percheziții domiciliare în județele Galați, Brăila și Dâmbovița, în urma cărora au fost descoperite și ridicate cantitățile de aproximativ 7,1 kilograme amfetamină și 5 grame de canabis, precum și suma de 11.000 de lei.

Ieri, cei doi au fost prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă:

Admite propunerea DIICOT – Serviciul Teritorial Galaţi şi în consecinţă: Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor CULACHE SĂVEL şi CULACHE VALENTIN, pe o perioadă de 30 zile începând cu data de 13.07.2022 până la data de 11.08.2022 inclusiv, privind pe ambii inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de introducere în ţară de droguri de mare risc, trafic de droguri de mare risc şi deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu.

Respinge cererile inculpaţilor Culache Săvel şi Culache Valentin prin care solicită luarea faţă de aceştia a măsurii preventive a arestului la domiciliu, ca fiind nefondate. Dispune emiterea de îndată a mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaţilor Culache Săvel şi Culache Valentin. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare”.

Articolul precedent Măsuri luate în Spania în fața valului de scumpiri: Transport gratuit cu trenul pentru navetiști, ajutor financiar lunar pentru anumite categorii de elevi și pensionari
Articolul următorSolicitarea celui mai mare constructor român de autostrăzi, aprobată de către Guvern: Valoarea contractelor, corelate cu creșterea prețurilor din sectorul construcțiilor