Sursa foto: Ziarul National

Mii de hectare de vegetație s-au făcut scrum în sud-vestul Franței, iar turiștii care au venit să se relaxeze au fost evacuați de către autorități din cauza flăcărilor puternice, scrie thelocal.fr.

600 de pompieri s-au luptat cu două incendii de amploare izbucnite în Landiras, la sud de Bordeaux și de-a lungul Coastei Atlanticului aproape de emblematica „Dune du Pilat”, în zona Golfului Arcachon.

Peste 1.000 de hectare au fost mistuite în Landiras, iar autoritățile franceze au decis evacuarea a 500 de oameni din calea flăcărilor.  Incendiul de pe Coasta Atlanticului a ars deja 700 de hectare și a dus la evacuarea a 6.000 de persoane din mai multe campinguri.

Europa „arde” din cauza valului de caniculă. Franța, printre cele mai afectate țări din cauza incendiilor de vegetație

Potrivit sursei citate, oamenii au fost evacuați încă de la primele ore ale dimineții, majoritatea neștiind ce se întâmplă.

Europa se sufocă din cauza valului de căldură care se extinde, iar seceta și incendiile forestiere au lovit puternic atât Franța, cât și Portugalia și Spania.

Meteorologii au anunțat că temperaturie vor atinge noi maxime la jumătatea acestei săptămâni, iar autoritățile au decis anularea spectacolelor tradiționale de artificii de Ziua Națională a Franței pentru a reduce riscul de incendii.

Reamintim că în 2003, în Franța au murit din cauza căldurii aproape 15 mii de oameni.

În Portugalia, spre exemplu, Institutul Național de Meteorologie IPMA a anunțat că 80% din țară este expusă unui risc „excepțional” de incendiu. Mai mult, în ultimele două zile, sute de pompieri au intervenit la 30 de incendii care au mistuit mii de hectare de pădure.

Meteorologii avertizează că în următoarele săptămâni, valul de caniculă va veni „la pachet” cu temperaturi extreme și incendii.

Până în octombrie 2020, aproape 400 de mii de hectare de spații naturale au fost mistuite de flăcări în Uniunea Europeană, de două ori mai mult față de media din ultimul deceniu.

Citește și articolul: Europa luptă împotriva incendiilor de vegetație izbucnite din cauza valului neobișnuit de căldură

Articolul precedentFostul director ABA Mureș, trimis în judecată în legătură cu o angajare la vârful SGA Mureș
Articolul următorPremieră în România: A avut loc prima căsătorie dintre o femeie și un transgender
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.