Sorin Cîmpeanu: „E nevoie să facem orice pentru a nu bloca spitalele”

CNSU a decis închiderea unităților de învățământ în funcție de gradul de ocupare a paturilor Covid la nivel județean.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat la B1 TV că a fost necesară schimbarea strategiei cu privire la modul de funcționare a școlilor din cauza variantei Omicron.

Demnitarul a spus că rata de vaccinare a personalului din unitățile de învățământ nu mai reprezintă un criteriu pentru modul de funcționare a acestora, pe motiv că noua tulpină afectează și persoanele vaccinate.

Mai mult, Cîmpeanu a mai precizat că la nivel național, 70% din personalul din învățământ s-a vaccinat, iar în aproape 2.900 de școli, gradul de vaccinare este de 100%, iar în 14.000 depășește 60%.

Noi modificări privind închiderea școlilor

„Asta arată responsabilitatea profesorilor, învăţătorilor, educatorilor faţă de siguranţa sanitară. Dar acum odată cu specificul acestei variante Omicron, care din păcate afectează şi persoanele vaccinate, a fost necesară schimbarea strategiei cu privire la modul de funcţionare a şcolilor”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, relatează news.ro.

Oficialul a menționat că s-a introdus ca indicator în luarea deciziei privind funcționarea școlilor gradul de ocupare a paturilor de spital destinate pacienților infectați cu coronavirus. Totodată, Cîmpeanu a precizat că e important să nu se creeze blocaje cu privire la capacitatea de spitalizare.

„E nevoie să facem orice pentru a nu bloca spitalele. În acest orice, din păcate, am înţeles că trebuie să facă parte şi intrarea în online a şcolilor şi grădiniţelor, în judeţul respectiv”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Reamintim că Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a decis ca școlile să funcționeze cu prezență fizică a elevilor în județele unde rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinat persoanelor infectate cu COVID-19 este de 75%. În cazul în care paturile Covid sunt ocupate mai mult de 75%, elevii vor trece în sistem online, se arată în hotărârea adoptată de CNSU.

De asemenea, pentru ca o clasă să treacă în formatul online pentru o perioadă de 10 zile, trebuie confirmate trei cazuri de infectare cu Covid-19 și nu un singur caz cum era până acum.

Hotărârea CNSU mai prevede și scoaterea de la rezervele de stat a 11 construcţii uşoare din elemente modulate pentru organizarea unor puncte de triaj epidemiologic. Aceste măsuri, pentru a intra în vigoare, trebuie adoptate de Guvern în ședința de vineri, 14 ianuarie.

CNSU a decis închiderea școlilor în funcție de gradul de ocupare a paturilor Covid la nivel județean

Articolul precedentMinistrul Energiei suspectează formarea unor carteluri pe piața furnizorilor de energie
Articolul următorDeputat USR: „Bode cumpără brăţări doar pentru 1 din 4 agresori. Pentru 3 din 4 victime, cum le-o fi norocul”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.