Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a acuzat, joi, o presupusă înțelegere între furnizori pe piața energiei electrice, pe fondul creșterii prețului la energie.

„Am discutat astăzi cu președintele Consiliului Concurenței vizavi de un posibil cartel pe prețuri pentru că mi se pare, la un moment dat, că prea sunt prețurile… așa! I-am spus situația, ceea ce cred eu”, a spus ministrul Popescu la DC News, într-un interviu acordat lui Răzvan Dumitrescu.

După ce realizatorul i-a prezentat o situație, potrivit căreia prețul a fost ridicat până aproape de pragul stipulat în Legea 259/2021 ce prevede compensarea și plafonarea prețului la energie, chiar de trei sau patru ori mai mare, ceea ce ar însemna mai mulți bani  de la stat, ministrul Popescu susține că nu este cazul de așa ceva.

De altfel, Popescu mai spune că este timp pentru a se remedia situația, una haotică, cu milioane de facturi eronate, cu estimări mult peste consumul lunar, precizând că nu vor fi virați banii până nu sunt lămurite lucrurile, concret, când furnizorii vor veni la decont, în cazul în care prețul va fi peste plafon, iar aceștia cer diferența de preț, să nu fie plătit. „Noi am băgat în lege (n.r. art 7/Legea 259/2021) că trebuie să vină și trebuie să le decontăm prețul mediu de achiziție al gazului în baza facturilor pentru luna respectivă. Poate că asta n-au citit bine!”, a subliniat ministrul Virgil Popescu.

Captură Legea 259/2021

De asemenea, acesta a mai spus că va solicita Consiliului Concurenței să vadă dacă nu cumva au făcut un cartel împreună. „Avem timp! Nu vom da bani de la bugetul de stat în plus”, a explicat Popescu, precizând că vrea să vadă „dacă nu cumva, într-un cartel, furnizorii au mărit prețurile tocmai ca să facă ce spuneți dvs (n.r. Dumitrescu)”, a concluzionat ministrul Energiei.

 Ciolacu pune punctul pe „i”. „Prioritatea PSD este să ajutăm românii să-și poată plăti facturile la energie”

Articolul precedentCNSU a decis închiderea școlilor în funcție de gradul de ocupare a paturilor Covid la nivel județean
Articolul următorSorin Cîmpeanu: „E nevoie să facem orice pentru a nu bloca spitalele”