sursă foto: Facebook Lavinia Coțofană

„Sunt consilier juridic 24 de ore din 24. Niciodată nu mi-am neglijat joburile”, ne-a precizat fosta judecătoare Lavinia Coțofană, după ce noi am dezvăluit că a avut trei joburi în 24 de ore, iar două dintre acestea se suprapuneau atât ca interval orar, cât și ca interese.

Am notat cu roșu: consilier juridic 24 de ore. Simultan și asistent personal, în baza unui contract de muncă cu Primăria Curtici.

Și redăm o parte din discuția cu Lavinia Coțofană. Concluziile pot fi trase foarte simplu:

Reporter Ziarul de Investigații– Dar, asistent personal nu puteați fi ocazional. Aveați un contract de muncă. Cel puțin 40 de ore pe săptămână trebuia să fiți asistent personal.

Lavinia Coțofană– Legea nu prevede că un asistent trebuie să fie non-stop, ci în anumite momente, când are nevoie. Credeți că mi-am neglijat activitatea, fiind membru din familia mea?!

Reporter Ziarul de Investigații– Nu cred nimic, vă spun ce văd în acte. Când ajungeați la Spitalul Colțea, când mergeați în instanță, când mergeați la ASSMB(Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București), când mai erați asistent personal?

Ca să înțelegeți, Legea 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap menționează că un asistent personal trebuie să nu depășească o activitate de 40 de ore/săptămână. Cu alte cuvinte, este un angajat cu normă întreagă. Lavinia Coțofană, catalogată cea mai bogată (ex)judecătoare pentru că „este o femeie frumoasă și inteligentă”-cum singură s-a caracterizat, avea încă două contracte de muncă când ar fi trebuit să fie asistent personal full-time. Credeți că Lavinia Coțofană nu avea banii necesari pentru a angaja o persoană care să se dedice îngrijirii membrului său de familie? Declarația de avere arată că avea din plin.

Astfel, de ce a ținut Lavinia Coțofană să fie simultan în trei locuri? Din lăcomie? Din sărăcie? Noi am ajuns la concluzia că din pur interes. Și nu ne exprimăm că acestea sunt interese obscure sau nu. În Spitalul Colțea e o luptă crâncenă pentru a „viza” licitațiile. De a se „pârî” unul pe celălalt sub inocenta calitate de „avertizor de integritate”.

Ni s-a părut ridicol și dureros să aflăm ce note se iau la concursurile pentru ocuparea funcțiilor publice în Spitalul Colțea. Și redăm în continuare o parte din dialogul cu Lavinia Coțofană, pentru a trage singuri concluziile.

Ridicol și dureros: „Ați luat nota 4?”

  • Reporter Ziarul de Investigații- Ați luat nota 4?

Lavinia Coțofană-Nu am luat nota 4,85. Am refuzat să scriu pe subiecte cu legi abrogate. Toată comisia și-a dat demisia.

Lavinia Coțofană crede, la acest moment, că este „vânată” de un grup de medici de la Spitalul Colțea. I-a scris și primarului general al Capitalei, să se înceteze cu această „hărțuire”. Ea consideră că a „scăpat Spitalul Colțea de multe ilegalități”. Însă, calitatea pe care o are nu îi permite să se pronunțe cu privire la existența sau inexistența unei fapte penale. Nici măcar procurorul nu face asta, Nici judecătorul de primă instanță. Până la pronunțarea unei hotărâri definitive, toată lumea e nevinovată. Situația aceasta arată, încă o dată, că în România, în plin val patru al pandemiei de Covid, cele mai eficiente sunt „comitetele și comisiile”, interesele reale ale pacienților sunt date la spate.

Articolul precedentProtestele anti restricții: sărbătoarea nesimțirii și ultimul claxon al dricului
Articolul următorReacția lui Cîmpeanu, după ce DSP Ilfov a solicitat închiderea școlilor
Georgiana DRAGOMIR
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”