Foto: Deutsche Welle
Foto: Deutsche Welle

Cu sau fără legătură cu protestele la care au participat mii de persoane, în ultima săptămână, România a înregistrat cel mai mare număr de decese, la nivel mondial.

România a depășit pragul de 40 de mii de decese, de la începutul pandemiei, doar ieri fiind înregistrate 442 de persoane decedate. Este vorba despre un număr dublu față de data de 11 octombrie. În plus, numărul pacienților de la ATI a ajuns la 1.667, din care 39 sunt minori.

Lucian Mîndruță: ”E catastrofă noastră, a tuturor”

Într-o postare publicată pe contul de socializare, Lucian Mîndruță a ținut să facă o radiografie a zilei de ieri, ziua în care țara noastră a înregistrat recordul absolut de noi infectări.

De asemenea, jurnalistul a criticat protestele care au avut loc în decursul lunii octombrie. Proteste au fost organizate și susținute atât simpatizanți ai partidului AUR, cât și de militanți împotriva restricțiilor impuse de pandemie.

Despre protestele anti restricții: ”Românii au ținut să sărbătorească nesimțirea în stradă”

Ne e frică de lupta. Ne e frică și să fugim. Ne e frică de necunoscut. Și ciulim urechea la toți cei care ne spun că nu e, de fapt, nicio problema. Sunt morții unei națiuni care s-a obișnuit de veacuri să nege realitatea. Pentru că realitatea, așa cum o facem noi, e nașpa de la bun început. De la prima cărămidă pusă strâmb la Sarmizegetusa și până la ultimul dac liber ieșit în stradă să sărbătorească nesimțirea săptămâna trecută”, a precizat jurnalistul, în postarea publicată pe Facebook.

”Puneți dricul să claxoneze pe ultimul drum”

Ironizând atât nepăsarea, cât și lipsa de implicare a românilor în lupta cu pandemia, Mîndruță a făcut un nou apel pentru ca România să sesizeze diferența între realitate și scenariul de film.

Cei care aveți morți zilele astea, faceți un pustiu de bine. Puneți dricul să claxoneze pe ultimul drum. Să știe și publicul că nimic din toate astea nu se întâmplă într-un film de Sergiu Nicolaescu”, a scris jurnalistul.

Mai mult, făcând referire la decesele fetelor de 25 de ani (Prahova și Caraș-Severin), jurnalistul a îndemnat din nou publicul să aleagă vaccinarea, precizând că Valul 4 a ajuns deja la final, în statele din Europa de Vest.

Cel mai amplu studiu realizat în Franța precizează că vaccinarea reduce cu 90% spitalizarea și decesele din cauza Covid-19. Studiul a fost publicat luni, 11 octombrie.

Cercetătorii au comparat datele preluate de la 11 milioane de persoane vaccinate, cu vârsta de peste 50 de ani, cu cele de la alte 11 milioane de persoane nevaccinate, din aceeaşi grupă de vârstă.

Articolul precedentCamera Deputaților a decis ca „dosarul cu șină” să devină istorie
Articolul următorScandalul din jurul Laviniei Coțofană: trei joburi, 24 de ore și o „căruță” de interese
Jurnalist full-time / Pesimist part-time