Foto: Facebook
Foto: Facebook

Lucian Mîndruță: ”La 300+ morți pe zi ar trebui să țină câte o lumânare fiecare dintre cei care au contribuit la răspândirea sentimentului că boală nu există sau nu e o problemă”.

În postarea publicată pe contul de Facebook, jurnalistul nu a acuzat doar populația conspiraționistă, cât a ținut să bată obrazul și colegilor de breaslă.

Mai mulți jurnaliști au contribuit la dezinformare, păreristică de canapea și distribuirea de fake-news.

”Să țină câte-o lumânare în seară asta colegii jurnaliști care seară de seară au stat bot în bot cu toți negaționistii, oameni politici, medici care și-au uitat jurământul sau simpli nebuni făcători de rating”, a precizat jurnalistul.

”Să țină câte-o lumânare și oamenii politici: fac voturi din crucile oamenilor”

Lucian Mîndruță consideră că multe persoane care au lucrat sau continuă să lucreze în presă se fac vinovate în ceea ce privește ignoranța și procentul enorm al persoanelor care refuză vaccinul.

Fostul prezentator de știri a publicat astăzi, 6 iulie, un anunț moralizator și la adresa politicienilor sau clericilor care au accentuat ignorarea pandemiei.

“Domnu’ ministru, excelență, preaînalte, boss… să va servim cu ceva? Avem o vișinată, ceva extraordinar. Știți cum merge cu colivă?!”

Mai mult, jurnalistul a ținut să acuze să ironizeze marșul protestatarilor. La începutul lunii, peste 10.000 de persoane au protestat în București.

Din Piața Universității, câteva mii de persoane au mărșăluit până la Victoriei. George Simion, împreună cu alți parlamentari AUR au ținut să conducă respectiva coloană, în condițiile în care Capitala nu mai dispunea de paturi libere la ATI. Conform G4 Media, a fost cel mai mare protest anti-restricții de la începutul pandemiei de coronavirus.

Protestul anti restricții din Piața Victoriei: ”O țară întreagă s-a uitat la un omor”

O țară întreagă s-a uitat la un omor. Cu încetinitorul. Și-acum, când victima agonizează fără aer pe patul de spital și ridicăm privirea, ucigașii sunt în jurul ei”, a scris Lucian Mîndruță pe pagina de Facebook.

Astăzi a fost înregistrat cel mai mare număr de decese, de la începutul pandemiei. În ultimele 24 de ore, 331 de persoane au murit. În acest interval au fost înregistrate 14.744 de cazuri noi, din 70.271 de teste (21%).

De asemenea, numărul pacienților de la ATI a ajuns la 1.513.

Articolul precedentRepublica Moldova se confruntă cu probleme privind aprovizionarea cu gaze naturale
Articolul următorOrban are soluția ieșirii din criză
Jurnalist full-time / Pesimist part-time