Elena Udrea va ajunge azi din nou în fața magistraților bulgari!

Fostul ministru se află în arestul poliției bulgare.

ACTUALIZARE– Magistratul de la Judecătoria Blagoevgrad din Bulgaria a amânat decizia pentru 19 aprilie și a solicitat detalii despre sistemul penitenciar din România.

Știre inițialăElena Udrea va fi audiată miercuri de către magistrații bulgari, dar decizia pe care o vor lua aceștia nu va fi definitivă. Ea poate fi contestată la o instanță superioară. Fostul ministru al Turismului va sta în arest preventiv cel puțin până joi, respectiv până când se va judeca contestația pe care a făcut-o față de măsura arestului preventiv. Elena Udrea a solicitat, prin intermediul avocatului acesteia, revocarea sentinței și luarea unei alte măsuri preventive, mai blânde, cum ar fi arestul la domiciliu. Fostul ministru și-a închiriat o locuință în Bulgaria pentru următorii șapte ani.

Dacă va fi adusă în România, Elena Udrea va avea de executat o pedeapsă de șase ani de închisoare în Dosarul „Gala Bute”, la Penitenciarul de Femei Târgușor Nou. Elena Udrea a fost condamnată definitiv la șase ani de închisoare în dosarul ”Gala Bute” pentru luare de mită și abuz. În prezent fostul ministru se află în arestul poliției bulgare, unde va rămâne până pe data de 14 aprilie.

Înainte de a afla sentința Înaltei Curți de Casație și Justiție, Elena Udrea a plecat din țară. După ce judecătorii au condamnat-o la închisoare, polițiștii au mers la locuința acesteia din Corbeanca și nu au găsit-o acasă. La scurt timp oamenii legii au dat-o în urmărire generală, Elena Udrea fiind găsită în Bulgaria. Ea a părăsit țara prin vama Giurgiu, dar a fost depistată de autorități în Bulgaria cu ajutorul camerelor de supraveghere, după ce a fost dată în urmărire internațională.

Iubitul Elenei Udrea, mesaj emoționant

Adrian Alexandrov, iubitul Elenei Udrea, a reacționat după ce autoritățile din Bulgaria au decis să o țină în arest până pe data de 14 aprilie. Iubitul Elenei Udrea a declarat că judecătorii au sfidat Constituția României prin condamnarea fostului ministru și că această hotărâre a fost un ordin.

„Trăim vremuri în care Constituția României nu mai înseamnă nimic pentru unii dintre cei care aplică legea, așa că au ajuns să condamne selectiv, sau la ordin! Din ce în ce mai des simțim parcă o reîntoarcere în timp unde inchiziția își făcea simțiți colții.

Un astfel de caz este și cel al Elenei Udrea care a fost pusă zilele trecute în fața unui complet de judecată demn de secolul mai sus amintit, iar personajele care aveau obligația de a veghea și aplica legea au devenit niște veritabili inchizitori (unii mai moderni ce-i drept, dar metehnele sunt aceleași)”, a spus Adrian Alexandrov.

Kelemen Hunor: Vor fi probleme. Trebuie să ne pregătim mental, cu toţii

Articolul precedentUn bătran fugit în papuci din Ucraina primeşte pantofi de la pompierii din Rădăuţi
Articolul următorLegea privind alegerea primarilor în două tururi împarte PNL în două tabere