Sursa foto: Facebook/ PNL ( captură video)

Deputatul liberal Robert Sighiartău a declarat, marți, că PNL nu a luat o decizie cu privire la introducerea a două tururi de scrutin la alegerile pentru primari, precizând că e nevoie de mai multe discuții.

„A fost depus proiect de schimbare a legislaţiei. Astăzi, acest proiect a fost retrimis la comisii, urmează să mai fie o discuţie în coaliţie şi în alte locuri şi urmează să luăm o decizie”, a spus Sighiartău, potrivit news.ro.

Acesta a spus că e nevoie de „calcule pragmatice” înainte de a lua o decizie, afirmând că va conta mult pentru PNL la alegerile din 2024.

„Depinde foarte mult dacă vom fi în alianţă cu cineva, dacă nu vom fi, vom merge singuri. Nici USR nu e avantajat, dacă va fi o bătălie între PNL şi PSD”, a declarat deputatul liberal.

Este așteptat „cuvântul” noului președinte al PNL

Astăzi, proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi, susținută de opoziție, a fost respins și se va întoarce în dezbaterea comisiilor de specialitate.

Proiectul a fost susținut de USR și AUR, iar PSD și UDMR au votat împotrivă. În tabăra liberală, voturile s-au împărțit, chiar dacă poziția oficială a partidului a fost pentru alegerea în două tururi.

Alfred Simonis a precizat că PSD a susținut respingerea acestui proiect de lege deoarece în perioada dintre primul și al doilea tur de scrutin vor avea loc „tranzacționări” de voturi pentru obținerea unui post de viceprimar.  „Nu o să vă lăsăm să tranzacţionaţi votul românilor”, a spus Simonis, potrivit G4media.ro.

Dan Barna a reacționat după retrimiterea proiectului de lege la comisii, acesta afirmând că PSD-PNL-UDMR continuă „să prostească România” și să nu le ofere românilor șansa de a-și alege primarii.

„Rămâne o întrebare: cât o să mai încercaţi să prostiţi România, că tot ce se întâmplă rău în România este vina USR. (…) Cât timp puteţi să continuaţi această golăneală de a refuza dreptul oamenilor de a-şi alege primarii”, a a spus deputatul USR.

Și George Simion, președintele AUR, a precizat că alegerea primarilor în două tururi de scrutin reprezintă „o normalitate”.

Citește și articolul: PSD și PNL „încalecă” statul cu dive, cârciumari, foști procurori, gestionari și cu un funcționar al Primăriei Lehliu-Gară

Articolul precedentElena Udrea va ajunge azi din nou în fața magistraților bulgari!
Articolul următorCând va începe distribuirea voucherelor pentru elevi și pensionari. Anunțul ministrului Muncii
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.