Kelemen Hunor: Vor fi probleme. Trebuie să ne pregătim mental, cu toţii

El l-a criticat pe Vladimir Putin.

Efectele crizei economice generate de războiul din Ucraina vor fi cunoscute abia la sfârşitul verii, a avertizat preşedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor. Vicepremierul a mai declarat că oamenii trebuie să fie pregătiţi şi din punct de vedere mental pentru perioada următoare. El a avertizat că vor fi probleme  din cauza războiului din Ucraina.

Kelemen Hunor:  Nimic nu va fi, cel puţin în anii care urmează, cum era înainte de război

Kelemen Hunor a estimat că 80-90% din măsurile prezentate în programul „Sprijin pentru România” vor fi implementate. Vor fi şi alte măsuri, care vor fi anunţate în perioada următoare, inclusiv legat de rate, a mai declarat Kelemen Hunor.

„Tot ce se întâmplă în jurul nostru este în evoluţie. Astăzi nu ştim ce se va întâmpla peste o lună, peste două luni şi nu ştim care vor fi efectele exacte până în septembrie – octombrie. Mi-e teamă că efectele reale le vom vedea la sfârşitul verii. Şi eu nu vreau să împachetez foarte frumos şi să spun: „staţi liniştiţi că nu este nicio problemă”. Da, vor fi probleme. Trebuie să ne pregătim şi noi, dar şi societatea, trebuie să ne pregătim mental, cu toţii. Nimic nu va fi, cel puţin în anii care urmează, cum era înainte de război. Asta este acţiunea criminală a preşedintelui Putin”, a afirmat preşedintele UDMR.

Pachetul „Sprijin pentru România”, aprobat luni de liderii coaliției de guvernare, cuprinde măsuri de sprijinire a economiei și a populației în valoare de 17,3 miliarde de lei. 9 miliarde de lei urmează să fie asigurate din fonduri europene, iar alte 8,3 miliarde de la bugetul de stat.

Prioritizările se duc către sectorul energetic, sectorul alimentar, prelucrarea produselor agricole, fiindcă pe termen mediu România trebuie să fie un stat independent din punct de vedere alimentar și din punct de vedere energetic, cât se poate. Trăim într-o criză economică, avem nevoie de un stat puternic care să ajute toți cetățenii și să intervină în economic, a mai declarat Kelemen Hunor.

Rafila avertizează: Majoritatea medicamentelor cumpărate de pe internet sunt contrafăcute

Articolul precedentPrimarul Piedone duce povestea comunității mai departe
Articolul următorUn bătran fugit în papuci din Ucraina primeşte pantofi de la pompierii din Rădăuţi