Captură video: Conferință de presă/Nicolae Ciucă
Captură video: Conferință de presă/Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă, „vocea” PNL, dat fiind că este președintele formațiunii, a declarat aseară tare și răspicat că partidul își dorește un candidat propriu la alegerile prezidențiale.

Din ce ar rezulta din toată discuția întreținută de acesta la Realitatea Plus, este exclusă varianta susținerii unui alt candidat, indiferent de formațiune – adică nici măcar un social democrat.

Iar aceste declarații par să explice de ce, până în acest moment, discuțiile legate de comasarea alegerilor n-au ajuns la un rezultat, deși sursele indicau ca sigură această variantă.

Însă din ce a explicat Ciucă, „nu putem să ne înțelegem chiar în toate situațiile”, lăsând a se înțelege că totuși mai este loc de negocieri: „Știți cum se spune, dă Doamne mintea omului de pe urmă, vom vedea”.

PNL nu poate să nu aibă un candidat la alegerile prezidențiale, PNL este un partid istoric, partidul cu cea mai îndelungată istorie din politica europeană și nu văd de ce nu ar avea candidat (…).

Orice discuții pe funcții, în momentul de față, nu ar trebui să fie pe agenda de negocieri, pentru că mi se pare incorect pentru români și să le spunem „Gata, s-a rezolvat, asta este direcția pe care trebuie să mergeți!”.

Este absolut corect ca funcția de președinte să fie rezultatul votului poporului. (…) În PNL nu există grupări și (…) PNL va susține un membru al partidului”, a explicat Ciucă pentru sursa citată.

De altfel, se pare că nici pentru un eventual candidat comun la Primăria Capitalei nu există consens, Ciucă subliniind că prima opțiune va fi tot un candidat liberal, „motiv pentru care PNL își pregătește armata/ activul de partid pentru a-l susține”.

Articolul precedentAtac cibernetic la sistemele informatice ale mai multor spitale din țară
Articolul următorGabriela Firea, avertisment către PNL: „Nu ne jucăm cu pensiile românilor!