Sursa: Facebook

Anul 2024 este an plin electoral, cu mai multe rânduri de alegeri – românii fiind așteptați la urne pentru a vota cam tot ceea ce se poate vota: președinte de țară, parlamentari, europarlamentari, primari, președinți de consilii județene și așa mai departe.

Și, chiar dacă până în acest moment nu s-au luat decizii oficiale privind o posibilă comasare a alegerilor, discuții tot sunt, încă de anul trecut, acum acesta fiind tot mai aproape de pus în practică, motiv pentru care o opinie a venit de la președintele USR Cătălin Drulă.

Concret, în opinia acestuia, „comasarea alegerilor e contra firii”, Drulă subliniind că de această idee se agață PNL: „Stau strategii PNL şi se gândesc: ”cum să facem? Avem și noi nişte primari şi dacă omul dă un vot la PNL la primar, să-i scape un vot şi la Parlament”. Asta e o mânărie, ca să folosesc un cuvânt neacademic”.

Avem europarlamentarele pe 9 iunie, că sunt stabilite la nivel european. Localele au fost în 27 septembrie 2020, deci vor fi la sfârşit de septembrie. La parlamentare v-aţi dus vreodată să votaţi în iunie? Nu.

Alegerile pentru Parlament sunt în noiembrie – decembrie, prezidenţialele cam în aceeaşi perioadă. Lucrurile sunt destul de clare, sunt şi decizii ale CCR. (…)

Ce treabă are problema unei comune cu o candidatură la președinție? E de nesusţinut poziţia pe care PNL o are privind comasarea alegerilor, e pur tactică mişcarea pe care vor să o facă”, a punctat Cătălin Drulă.

Articolul precedentDirectoarea DSP Maramureș, pedeapsă pentru fapte de corupție
Articolul următorPrimarul Sectorului 5 arată cum fiecare dintre noi este furat la cântar