Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că a decis să renunțe la „băile de mulțime”, inevitabile cu anumite ocazii, mai ales astăzi, când se sărbătorește Ziua Unirii Principatelor Române.

Dacă cutuma este ca oficialitățile să meargă în orașele unirii sau să bifeze discursuri în fața oamenilor măcar în câteva dintre ele, Ciolacu nu a făcut prea multe deplasări.

Potrivit agendei oficiale, de la ora 12.00 a participat la ceremonia de decorare a Drapelelor de Luptă ale Statului Major al Forțelor Terestre și Diviziei 2 Infanterie „Getica”, prilejuită de împlinirea a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române și… cam atât.

În schimb, arată premierul, a avut întâlniri cu reprezentanții categoriilor profesionale care, pe fondul nemulțumirilor, amenință cu proteste. Și, mai mult decât atât, scrie Ciolacu pe Facebook, s-a „asigurat că la Guvern se lucrează la finalizarea actelor agreate cu fermierii și transportatorii

Prioritatea mea din aceste zile este să găsesc soluții pentru a corecta inechitățile sociale adunate într-un deceniu. De aceea, am decis să reduc la maximum timpul alocat festivităților oficiale și să mi-l dedic întâlnirilor cu reprezentanții tuturor categoriilor sociale care reclamă asemenea nedreptăți.

Ieri, am discutat cu sindicaliștii din domeniul ordinii publice, din poliție și sistemul penitenciar. Astăzi, cu oamenii din sistemul apărării naționale. Iar, înainte de întâlnirea de mâine cu liderii Sanitas, am vrut să-i ascult pe cei de la baza sistemului sanitar – medici, asistente, infirmiere, brancardieri, personal TESA și să aflu cum văd ei rezolvarea situației din acest domeniu. Pentru asta am fost la Spitalul Universitar din București.

În același timp, m-am asigurat că la Guvern se lucrează la finalizarea actelor agreate cu fermierii și transportatorii.
Indiferent cât de complicat va fi, sunt convins că vom găsi, împreună cu liderii responsabili din toate domeniile prioritare ale societății, rezolvări echilibrate la problemele cu care se confruntă.

Cred că românii nu mai așteaptă de la liderii lor tăieri de panglici și hore, ci soluții concrete și oneste care să genereze echitate socială!”, este mesajul de pe Facebook.

Articolul precedentPrimarul Sectorului 5 arată cum fiecare dintre noi este furat la cântar
Articolul următorDefinitiv: comisar de poliție din Bacău, arestat după ce s-a descoperit că lucra în folosul unui interlop