Sursa: Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă pare destul de legat de ideea de comasare a alegerilor de anul viitor, în condițiile în care românii sunt așteptați la urne în 2024 pentru prezidențiale, europarlamentare, parlamentare și locale.

Chiar dacă nu dă ca sigură încă această variantă, astăzi Ciucă a reluat discuția de săptămâna trecută, când într-o conferință de presă după Biroul Politic Național al PNL punctase că „este o propunere”, decizia fiind de a analiza posibilitatea, deoarece aparent, conform unor sondaje, „cetățenii își doresc comasarea alegerilor sau ca acestea să fie mai puține”.

Astăzi, prezent la manifestările prilejuite de aniversarea a 140 de ani de la înființarea Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor” Focșani, premierul Nicolae Ciucă a reitereat că, referitor la subiect, „este o discuţie în momentul de faţă”.

Și, chiar dacă liderul PSD Marcel Ciolacu a fost destul de categoric și a subliniat că nu crede că „pe agenda de lucru sau de priorităţi a românilor este comasarea alegerilor”, Ciucă a afirmat că „am discutat la nivelul coaliţiei”… și mai rămâne de văzut.

În acest moment, fiind vorba despre o analiză, am rugat specialiştii din partid să caute soluţii şi, desigur, să venim cu o abordare legală, constituţională, nu de altă natură. Dacă va exista, atunci o vom discuta. Dacă nu va exista, nu o vom discuta. (…)

Sunt trei rânduri de alegeri, doar trei pot fi discutate într-o asemenea permutare, ca atare nu există acum altă soluţie decât una dintre cele trei. Urmează să discutăm, să vedem ce ne spun specialiştii pe domenii din fiecare partid„, a arătat Ciucă, citat de Agerpres.

Articolul precedentPercheziții în județele Ilfov și Giurgiu, într-un dosar de braconaj
Articolul următorUn alt restaurant din Capitală a fost închis de ANPC