Captură video Youtube/Digi24
Captură video Youtube/Digi24

Liderul PSD Marcel Ciolacu a comentat astăzi posibilitatea ca în România alegerile de anul viitor să fie comasate, în condițiile în care românii ar trebui să voteze, în 2024, la alegerile prezidenţiale, alegerile parlamentare, alegerile locale şi alegerile europarlamentare.

Discuția are legătură cu ceva recent, după ce liderul PNL Nicolae Ciucă a explicat că sondajele partidului arată că românii și-ar dori comasarea alegerilor, subiect atins în şedinţa de astăzi a Biroului Politic Naţional al liberalilor.

Însă Ciolacu a ținut să atragă atenția că social democrații nu au în agendă o astfel de măsură și, în opinia acestuia, nici românii nu își bat capul cu așa ceva.

Eu am o problemă. Astăzi este Ziua Internaţională a Sportului şi mi-aş fi dorit ca marii sportivi ai ţării să dezbată acest lucru şi noi politicienii să vorbim despre o eventuală reformă a sportului.

S-a discutat despre posibilitatea comasării alegerilor, nu cred, sincer, că pe agenda de lucru sau de priorităţi a românilor este comasarea alegerilor. Am terminat un scenariu, cel de anticipate şi acum intrăm în altul de comasare a alegerilor.

Cred că mai important ceea ce se întâmplă în spatele meu, autostrada Moldovei, să găsim soluţii pentru reducerea preţurilor la produsele alimentare şi la un moment dat, cum e normal, politic vom lua şi decizii privind comasarea alegerilor, dar cred că în primul rând trebuie să respectăm legea”, a declarat preşedintele PSD, citat de Știri pe Surse.

Declarațiile au fost făcute la la Râmnicu Sărat, ocazie cu care Ciolacu a arătat cam care ar fi de fapt prioritățile. Însă, într-o conferință de presă după BPN, Ciucă a punctat că „este o propunere pe care am discutat-o în ședința de astăzi și am decis ca la nivelul specialiștilo din partid să se analizeze care sunt măsurile legale pentru o astfel de decizie, ținând cont că din sondajele pe care le-am făcut cetățenii își doresc comasarea alegerilor sau ca acestea să fie mai puține, fiindcă anul viitor vom avea patru runde de alegeri. Dacă va exista posibilitatea legală ca numărul acestor alegeri să fie redus, vom veni cu o propunere și vom discuta în coaliție. Dacă nu se va găsi o soluție, vom avea patru runde de alegeri”.

Și, chiar dacă acum Ciolacu a respins ideea, în urmă cu un an, liderul PSD spunea despre comasarea alegerilor locale şi parlamentare din 2024 că poate fi o soluție pentru a face economie.

Sunt, totuşi, patru rânduri de alegeri în 2024, ştim foarte bine că România nu poate interveni pe data alegerilor europarlamentare, pentru că se ţin în aceeaşi dată, la nivel european, şi atunci încercăm să fie un efort bugetar cât mai mic pentru organizarea acestor alegeri”, explica Marcel Ciolacu.

Articolul precedentPercheziții în Arad: peste un milion de tone agregate minerale, exploatate fără autorizație
Articolul următorPersoană vândută cu 5.000 de lei în Satu Mare