Sursa: www.coe.int

Un bărbat din Satu Mare a fost reținut și mai apoi arestat, la solicitarea procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Satu Mare, sub acuzația de trafic de persoane.

Totul a avut loc în urma unui flagrant reușit miercuri, când inculpatul intenționa să vândă o persoană vătămată majoră pentru suma de 5.000 de lei, după ce anterior o exploatase pe aceasta pe teritoriul județului Satu Mare.

Procurorii au detaliat că persoana vătămată a trăit un adevărat coșmar timp de câteva luni, de la începutul acestui an. Astfel, din ianuarie, de când inculpatul a întâlnit-o pe teritoriul Belgiei și convins-o să vină cu el în România aparent pentru a-i găsi de muncă, partea vătămată a fost obligată să practice prostituția.

Inculpatul a adăpostit persoana vătămată într-o localitate din județul Satu Mare și a exploatat-o sexual prin obligarea acesteia să presteze servicii sexuale pentru diferite persoane.

Întrucât a considerat că nu poate obține venituri suficiente, a decis să o transfere contra sumei de 1.000 de euro, persoana vătămată fiind indusă în eroare că urmează să fie dusă înapoi în Belgia”, se arată într-un comunicat DIICOT.

În prezent, după ce inculpatul a fost prins în flagrant și împotriva acestuia Tribunalul Satu Mare a dispus măsura preventivă pentru 30 de zile, persoana vătămată a fost plasată într-un centru de ocrotire.

Articolul precedentMarcel Ciolacu: „Nu cred că pe agenda de lucru sau de priorităţi a românilor este comasarea alegerilor”
Articolul următorProtest al fermierilor astăzi, în toată țara