Sursa: Captură video

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a pus lacătul, temporar, pe ușile unui alt restaurat din capitală.

Zilele trecute, în cadrul programului „Academia Comisarilor”, inspectorii ANPC au efectuat verificări la Restaurantul Blaze, iar printre măsurile luate se numără inclusiv aceea de oprire temporară a prestării serviciilor.

ANPC a dat și exemple referitoare la deficiențele descoperite în urma verificărilor efectuate la acest restaurant din Sectorul 3, care aparține operatorului economic MHM international Investments SRL, acesta neavând autorizație de funcționare emisă de primărie.

Problemele identificate la restaurantul care se prezintă ca fiind unul internațional cu accent pe bucătăria arăbească au fost legate de depozitarea produselor, igiena din bucătărie sau din alte spații. În plus, ANPC arată că în acest restaurant muștele erau aproape ca la ele acasă.

Și, pe lângă oprirea temporară a prestării de servicii, comisarii ANPC au dispus amendarea cu 12.000 lei, fiind dispusă și oprirea definitivă și retragerea din circuitul consumului uman a 16,45 kg de produse, în valoare de 350 lei.

Sursa: Facebook ANPC

Deficiențele făcute cunoscute constau în folosirea de materii prime (produse din carne și peste), precum și produse lactate feliate fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare, astfel încât să se poată stabili conformitatea acestora, depozitarea legumelor direct pe paviment, colectare reziduală în recipiente neacoperite, utilizarea de ustensile și tigăi neprofesionale, neigenizate cu prezență masivă de arsuri, lipsa informării privind alergenii în lista meniului.

Totodată, în blocul alimentar a fost găsită ca materie primă un produs numit „Cooking Gran Cucina“ – cremă pentru gătit UHT pe bază de uleiuri și grăsimi vegetale, produs care era trecut în meniu ca fiind smântână. În bucătărie, agregatele frigorifice de refrigerare erau neigenizate, cu grătare ce prezentau vopsea exfoliată și rugină, chedere depreciate/ rupte, cu sistemele de ventilație ce prezentau acumulări masive de praf, pavimentul era complet neigenizat cu acumulări masive de impurități, iar tavanul din spațiul de preparare avea zone extinse cu infiltrații, vopsea exfoliată și pete.

Articolul precedentCiucă nu renunță la ideea de comasare a alegerilor: „Am rugat specialiştii din partid să caute soluţii”
Articolul următorMinistrul de Finanțe este chemat la Ora Guvernului, să explice „situaţia îngrijorătoare a deficitului bugetar”