Sursa: Facebook

Adrian Câciu, ministrul de Finanțe, este așteptat astăzi în plenul Camerei Camerei Deputaţilor, la Ora Guvernului, pentru a explica situaţia încasărilor la buget.

Invitația a fost lansată săptămâna trecută de Grupul parlamentar al USR, solicitarea intitulându-se „Dezastrul încasărilor la buget din primele 3 luni ale anului. Situaţia îngrijorătoare a deficitului bugetar”.

Într-un comunicat de presă, USR preciza că în primul rând, când vine vorba de tăieri „din cheltuielile statului”, „PSD și PNL să înceapă cu pensiile speciale, care înghit din buzunarul românilor mai mulți bani de la lună la lună”.

La un calcul făcut de formațiunea politică, „doar pe primele două luni ale anului 2023, din bugetul de stat s-au cheltuit cu pensiile speciale 2,24 miliarde de lei, ceea ce înseamnă o creștere cu 13% față de aceleași luni ale anului trecut”.

Potrivit programului anunțat, dezbaterile politice cu participarea ministrului finanţelor ar trebui să înceapă la ora 16.00.

Când a venit Coaliția PSD-PNL cu bugetul pe 2023, să fie adoptat de Parlament pe repede-înainte, că numai așa înțeleg PSD, PNL și Klaus Iohannis să conducă România, am avertizat că este un buget inflaționist și mincinos, cu cheltuieli și deficit bugetar subestimate, respectiv venituri supraestimate.

Acum, trei luni mai târziu, când gunoiul nu mai poate fi ascuns sub preș, încep să vorbească de dezastrul la încasări și cheltuielile scăpate de sub control. Tot în spatele ușilor închise, fără explicații și detalii despre ce vor să facă.

Așa că l-am chemat în Parlament pe ministrul Câciu să explice românilor cum va echilibra bugetul, cum oprește aceste deficit enorm care duce la scumpiri. Dar și de ce a venit în decembrie anul trecut cu un buget mincinos”, preciza Cătălin Drulă, președintele USR.

Articolul precedentUn alt restaurant din Capitală a fost închis de ANPC
Articolul următorElena Udrea, salvată de prescripție în dosarul Hidroelectrica