Foto: Facebook/Rareș Bogdan
Foto: Facebook/Rareș Bogdan

În timp ce oficialii de la Bruxelles recomandă țărilor membre ale Uniunii Europene să reducă consumul de apă sau de curent electric, europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan susține contrariul, potrivit digi24.ro.

Rareș Bogdan: Nu ascultați „retorica dezastrului” de la Bruxelles

Astfel, acesta le-a spus tinerilor liberali care au participat la școala de vară a partidului, să nu mai asculte „retorică dezastrului” transmisă de la Bruxelles.

Prim-vicepreședintele PNL are o părere total diferită față de colegii săi de partid în ceea ce privește recomandările Uniunii Europene legate de economisirea apei, curentului electric sau a gazelor naturale. Rareș Bogdan le-a recomandat liberalilor să nu mai asculte „orbește” tot ce se transmite de la Bruxelles, îndemnându-i să se spele zilnic și nu doar o dată pe săptămână, să nu mănânce făină cu gandaci și să nu stea în frig în case. „Nu neapărat toate scenele apocaliptice şi toată retorica dezastrului este cea care caracterizează România. Vreau să vă rog să ascultaţi cu circumspecţie inclusiv retorica de la Bruxelles cu privire la… adică să vă spălaţi zilnic, să faceţi duş zilnic, nu o dată pe săptămână, să încercaţi să nu opriţi apa când vă spălaţi pe dinţi, să nu mâncaţi făină de gândaci şi nici să nu staţi la 19 grade!”, le-a transmis Rareș Bogdan tinerilor liberali.

Mesajul lui Rareș Bogdan, diferit de cel al Guvernului

Afirmațiile sale vin în contextul în care atât Guvernul cât și președintele Klaus Iohannis au îndemnat populația să nu facă risipă de energie, mai multe state europene cum ar fi Germania decizând să limiteze temperatura în instituțiile publice la cel mult 19 grade.

„Fiţi raţionali, fiţi echilibraţi, înţelegeţi ce înseamnă momentul actual din punct de vedere al energiei, dar nu cădeţi în păcatul extrem!”, este sfatul transmis de către europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan Potrivit europarlamentarului liberal, România are o dependență mică față de combustibilii fosili proveniţi din Federaţia Rusă, având energie electrică dar și producţie proprie de cereale şi petrol.

„Oamenii noştri trebuie să înveţe să îşi vândă ceea ce fac, mult mai bine, pentru că Churchill spunea că 50% dintr-o bună guvernare este comunicare”, a adăugat Rareş Bogdan.

Germania s-ar putea confrunta cu pene de curent din cauza folosirii unui număr mare de radiatoare electrice

Articolul precedentAlarmant: Ciobanii, tot mai greu de găsit în România
Articolul următor Timpi mai mari de aşteptare pentru recuperarea bagajelor, la aeroportul Otopeni