Foto: România TV
Foto: România TV

Germanii au luat cu asalt magazinele, pentru a cumpăra radiatoare electrice pentru încălzirea la iarnă a locuințelor, lucru care ar putea conduce la suprasolicitarea reţelei electrice, potrivit ziare.com. În Germania au fost cumpărate 600.000 de dispozitive electrice de încălzire în primele șase luni ale anului, mai mult cu aproape 35% comparativ cu anul precedent, potrivit datelor firmei de cercetare a pieţei GfK.

Gospodăriile au cumpărat încălzitoare electrice cu ventilator, inclusiv dispozitive portabile, din cauza îngrijorărilor că Rusia ar putea opri sau limita aprovizionarea cu gaze

Directorul general al asociaţiei germane a utilităţilor de energie şi apă, BDEW, a declarat că clienţii ar putea avea facturi de energie mari dacă nu folosesc atent dispozitivele. ”Şi pot suprasolicita reţelele electrice, de exemplu atunci când multe gospodării îşi pornesc radiatoarele într-o parte a oraşului în acelaşi timp, într-o noapte rece de iarnă”, a declarat directorul BDEW, Kerstin Andreae. Potrivit aceleiași surse, unele dintre mecanismele de adaptare ar putea avea efecte negative. 

Guvernul promite că germanii nu vor fi afectați de reducerea consumului de gaze

Germania încearcă să ia măsuri de spriijinire a gospodăriilor şi industriei care resimt noua creştere a preţurilor energiei, după ce Rusia a sistat livrările prin conducta de gaze naturale Nord Stream 1.

Guvernul german a promis că gospodăriile nu vor fi afectate de reducerea consumului de gaze, măsura fiind luată în cazul consumatorilor industriali. Preşedintele agenţiei federale pentru reţea a Germaniei a subliniat că utilizarea radiatoarelor poate provoca pene de curent locale. Potrivit declarației lui Klaus Mueller, chiar şi pe fondul preţurilor ”foarte mari” ale gazelor,  folosirea încălzitoarelor electrice ar costa  utilizatorii mai mult decât încălzirea centrală pe bază de gaze.

Probleme pentru comercianții din Croația, după ce Guvernul a limitat prețurile unor produse

Articolul precedentAmenzi de peste 1,5 milioane de lei și 6 unități propuse pentru a fi închise în urma unor controale ANPC în Ploiești, Câmpina, Păulești și Vălenii de Munte
Articolul următorAlarmant: Ciobanii, tot mai greu de găsit în România