Premierul ne dă o veste bună: crește puterea de cumpărare

„Lucruri Fantastice” - premierul susține că aşa arată o revenire în forţă a unei economii, după cea mai mare criza economică din ultima sută de ani

Florin Cîțu / foto: Facebook Guvernul României

Potrivit unui ultim mesaj postat de premierul Florin Cîțu pe Facebook, România ar fi pe drumul cel bun, din punct de vedere al puterii de cumpărare și într-o oarecare revenire din acest punct de vedere. Anunțul vine după ce INS a anunţat creşterea câştigului salarial mediu nominal net, astfel că, premierul plusează pe creșterea salarială palpabilă, în detrimentul cele „teoretice”, pe hârtie.

Premierul Florin Cîțu: „Aşa arată o revenire în forţă a unei economii după cea mai mare criza economică din ultima sută de ani”

Boc intervine în criza gunoaielor din S1: „Eu, în 2015, am trecut printr-o criză mult mai gravă la Cluj”

Dacă este să ne luăm după mesajul lansat în spațiul public de premierul Florin Cîțu, comparativ cu luna aprilie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net ar fi crescut cu 11,9%, așadar, enunță premierul, așa ar arata o revenire în forță a unei economii după cea mai mare criza economică din ultima sută de ani. „Dar și mai important INS a anunță o creștere semnificativa a puterii de cumpărare cu 8.4%”, a mai susținut premierul.

Conform aceluiași comunicat, cu iz politic sau nu, indicele câştigului salarial real ar fi fost 108,4% în luna aprilie a anului 2021, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. „Acest lucru înseamnă că veniturile românilor cresc cu adevărat, nu doar pe hârtie. Cu un venit mai mare se pot cumpăra, pe bune, mai multe lucruri. Asta înseamnă guvernare liberală, putere de cumpărare mai mare pentru toți românii. Am luat cele mai bune măsuri pentru economie şi se vede. Reformă in toate cotloanele statului şi investim. Suntem abia la început”, a mai scris Florin Cîțu, pe Facebook.

Simion și Târziu bagă scrisorica prin gardul Comisiei Europene

Rămâne doar să vedem și să simțim această creștere a puterii de cumpărare, așa cum rămâne de văzut și dacă ea va fi, așa cum spune premierul, palpabilă, ori, din nou, doar pe hârtie, ca până acum

Articolul precedentCîmpeanu se dezice de primarul liberal acuzat că ar fi violat o minoră de 12 ani
Articolul următorVitezoman, fără permis de conducere, fugărit de polițiști pe DN1, în Prahova! Bărbatul a fost reținut!
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.