Simion și Târziu bagă scrisorica prin gardul Comisiei Europene

Politicienii acuză Guvernul de lipsă de transparență, în ceea ce privește PNRR

Foto: preluare Digi24

Liderii Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, George Simion și Claudiu Târziu, au anunțat, printr-un comunicat remis presei, că au trimis o scrisoare adresată Comisiei Europene, pe tema problemelor din PNRR. Cei doi i-ar fi atras atenția Ursulei von der Leyen în legătură cu presupusa lipsă de transparență practicată de Guvern, care „a refuzat să supună PNRR unei dezbateri reale pentru a fi votat în Parlamentul României de către toţi actorii politici ai forului legislativ suprem al ţării”.

George Simion și Claudiu Târziu: „AUR solicită demisia urgentă a Guvernului, unic responsabil cu elaborarea PNRR”

Potrivit liderilor de partid, George Simion și Claudiu Târziu, indicaţiile din evaluarea Comisiei Europene, care a returnat încă o dată PNRR depus de Guvernul României, ar constitui o dovadă incontestabilă a incompetenţei şi imposturii cabinetului condus de Florin Cîţu, „fapt care poate afecta iremediabil procesul redresării economico-sociale a României în urma pandemiei de COVID-19″, se arată într-un comunicat semnat de Claudiu Târziu și de George Simion, copreședinți al Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, astăzi.

Conform informațiilor, printr-o scrisoare deschisă trimisă Comisiei Europene, semnată de deputatul George Simion şi de senatorul Claudiu Târziu, copreședinți ai formațiunii politice, se semnalează „lipsa totală de transparenţă a Guvernului şi de colaborare cu Parlamentul în ceea ce priveşte PNRR încalcă nu doar statul de drept, dar şi principiul separaţiei puterilor în stat, esenţial în orice democraţie funcţională”.

Mai mult, alianța acuză, de asemenea, lipsa unui consens transpartinic naţional, „cerut în mod explicit” de Comisia Europeană.

Ghinea îl ia peste picior pe Ciolacu: „Avem o opoziție isterică”

De altfel, nu este prima oară când cei doi își manifestă nemulțumirile cu privire la modul de abordare al Guvernului, cu privire la PNRR. Dacă până acum își strigau ofurile prin Parlament, ori chiar pe Facebook, a venit și ziua în care cei doi politicieni să transforme simplele declarații politice în nemulțumiri oficiale, de rang european.

Articolul precedentCioloș: „Credeam că, după Dragnea, PSD va scăpa şi de hoţie, dar şi de ticăloşie”
Articolul următorBoc intervine în criza gunoaielor din S1: „Eu, în 2015, am trecut printr-o criză mult mai gravă la Cluj”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.