Primaria Sectorului 5.
Primaria Sectorului 5. sursa foto: Facebook

Primăria Sectorului 5 este singura primărie din București care implementează un proiect care are drept scop prevenirea și combaterea corupției la nivelul angajaților din administrația publică locală. Numele proiectului este ” Întărirea capacității administrative, prin implementarea unor măsuri preventive anticorupție la nivelul Sectorului 5 al Municipiului București”.

Un proiect ambițios dar în același timp necesar

Aplicarea acestui proiect, în valoare totală de 414.834, 00 lei, demonstrează preocuparea primarului Sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, față de modul în care este cheltuit banul public dar si față de modul în care sunt instruiți angajații municipalității să lupte cu corupția.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea și consolidarea capacității administrative a Primăriei Sectorului 5, prin eficientizarea activităților de prevenire și combatere a corupției în administratia publică locală, promovarea eticii și integrității pentru îmbunătățirea performanțelor în activitate, creșterea transparenței în procesul decizional. De asemenea, se mai urmărește și  îmbunătățirea competențelor și cunoștințelor personalul Primăriei Sectorului 5, dar și al aleșilor locali.

30 de persoane, instruite să lupte cu corupția

 Proiectul a fost început la nivelul Primăriei Sectorului  5 în cursul lunii februarie 2022, data finalizării acestuia fiind luna ianuarie a anului viitor. Din valoarea totală a proiectului, suma de 331, 867 lei reprezintă contribuția Uniunii Europene, 74, 670 lei reprezintă contribuția din bugetul național iar 8, 296 lei reprezintă contribuția Primăriei Sectorului 5.

 Beneficiarii proiectului sunt 30 de angajați din aparatul de conducere și de execuție al aparatului propriu al Primăriei Sectorului 5 și ai unităților subordonate precum și aleși locali.  Ei urmează cursuri de instruire pe o serie de teme extrem de importante. Este vorba despre dezvoltarea durabilă, promovarea egalității de șanse între femei și bărbați. Cei 30 de beneficiari ai proiectului, selectați fără discriminare de sex, vârstă, origine etnică, religie, învață care sunt cerințele în domeniul anticorupției.

În urma aplicării acestui proiect se dorește un lucru foarte important, și anume conștientizarea de către cetățeni și de către funcționarii publici a pericolului care îl reprezintă corupția pentru societate dar și pentru administratia locală.

Grădinița creșă Electromagnetica, inaugurată de către primarul Cristian Popescu Piedone

Articolul precedentPreoţii din Ucraina îl acuză pe Kirill de erezie: ”A binecuvânta războiul este o crimă morală”
Articolul următorLocalnici din Delta Dunării sunt nemulțumiți de interzicerea pescuitului