Sursă foto: Wikipedia
Sursă foto: Wikipedia

Biserica Ortodoxă din Ucraina a cerut organizarea unui tribunal bisericesc internațional, împotriva Patriarhului Kirill.

Peste 240 de preoți ai Bisericii Ortodoxe Ucrainene se declară împotriva lui Kirill, cerând să intervină Curtea Ecleziastică.

Preoții din Ucraina strâng semnături pentru a-l aduce pe Patriarhul Kirill în faţa Consiliului Întâistătătorilor Bisericilor Orientale Străvechi

Această acțiune are ca scop judecata patriarhului Moscovei, preoții insistând că acesta trebuie să răspundă pentru recentele declaraţii în care îndeamnă populaţia să susţină acţiunile statului rus în Ucraina. Preoţii ucraineni îl acuză pe Kirill de erezie.

A binecuvânta războiul este o crimă morală”. Preotul Bisericii Ortodoxe Ucrainene, Andriy Pinciuk, îl acuză pe Patriarhul Kirill al Moscovei. Patriarhul a reînceput să susțină conflictul dorit de președintele rus Vladimir Putin.

Peste 240 de preoți ai Bisericii Ortodoxe Ucrainene au solicitat intervenția tribunalului ecleziastic din cauza poziției lui Kirill privind războiul, scrie Il Fatto Quotidiano, citată de Rador, conform G4 Media.

Patriarhul Kirill al Moscovei a făcut apel la enoriaşii ruşi să se unească în jurul lui Putin

Kirill, în vârstă de 75 de ani, a cerut populației ruse să se strângă în jurul autorităților şi liderilor. În plus, le-a reamintit acestora că fie mereu pregătiți să-și servească poporul, indiferent de situație.

Fie ca Domnul să ne ajute pe toți în această perioadă grea pentru patria noastră şi să ne unească pe toți, inclusiv în jurul autorităților. Autoritățile trebuie să simtă responsabilitatea față de popor, smerenia și să fie gata să îl slujească. De-abia atunci poporul nostru va cunoaşte o solidaritate adevărată. Atunci va avea capacitatea de a respinge dușmanii, atât pe cei interni, cât și pe cei externi”, a declarat, în urmă cu câteva zile, patriarhul de la Moscova.

Şeful Bisericii Ortodoxe Ruse: “Ucrainenii merită războiul pentru că au organizat parade gay”

La începutul lunii martie, Kirill a declarat că fix orientarea sexuală a unor ucraineni a dus la declanşarea conflictului ruso-ucrainean.

Mai mult, acesta a afirmat că războiul nu are la bază politica lui Putin, ci păcatul.

Articolul precedentS-a decis ca anul acesta taxele și impozitele să nu fie majorate
Articolul următorProiect unic în administrația locală din București. Angajații Primăriei Sectorului 5, instruiți în tainele „anticorupției”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time