Sursa foto: Facebook/ Guvernul României ( captură video)

Liderii coaliției de guvernare au prezentat, luni seara, pachetul de măsuri sociale și economice „Sprijin pentru România”, menit să ajute românii în această perioadă dificilă.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a precizat că poporul român a făcut mereu față provocărilor, iar clasa politică trebuie să se ridice la nivelul cetățenilor. Acesta a precizat că planul stabilit de coaliția de guvernare oferă un „ajutor real” cetățenilor, precizând că jumătățile de măsură nu sunt suficiente.

„PSD a intrat la guvernare pentru a veni cu soluții. Nu mai avem timp de politică sterilă. Planul Sprijin pentru România va răspunde momentului dificil în care am lucrat. Mă bucur că am lucrat la acest plan împreună cu domnul prim-ministru Nicolae Ciucă și domnul președinte Kelemen Hunor. A venit momentul ca noi, oamenii politici, să livrăm”, a spus Ciolacu.

De asemenea, acesta a mai spus că este optimist cu privire la viitorul României, afirmând că țara noastră poate deveni „rezervorul de alimente al Europei.” Mai mult, președintele PSD susține că România poate deveni un lider regional în reconstrucția Ucrainei.

„Pachetul „Sprijin pentru România” va face față acestei provocări”

„(…) Putem deveni o destinație pentru investițiile străine care fug din calea războiului, putem deveni un lider regional în reconstrucția Ucrainei. Pachetul „Sprijin pentru România” va face față acestei provocări. Nu există în acest moment nicio altă alternativă. Îmi pare bine că am luat decizia, împreună cu colegii mei, să creăm această coaliție”, a mai spus Marcel Ciolacu.

La lansarea pachetului „Sprijin pentru România” a participat și Kelemen Hunor, acesta afirmând că o nouă criză economică „se află la orizont.” Președintele UDMR a vorbit despre importanța ca România să devină un stat puternic „pentru a interveni acolo unde este nevoie.”

„Urmează o criză economică, vedem cum crește inflația în zona euro, iar asta va afecta toate economiile europene”, a spus Kelemen Hunor.

De asemenea, oficialul e de părere că măsurile sunt echilibrate, pe termen mediu și lung, precizând că e nevoie ca investițiile publice trebuie protejate, iar șantierele ținute deschise și repornite noi investiții.  

România trebuie să fie un stat independent economic și energetic. Trebuie să avem o stabilitate politică, iar noi contribuim la asta și trebuie să o menținem cu mare responsabilitate. Sunt convins că vom reuși să aducem în societate speranța. În politică, fără speranță e greu să construiești ceva”, a concluzionat Kelemen Hunor.

Premierul și președintele PNL Nicolae Ciucă a prezentat, pe larg, soluțiile găsite de coaliția PNL-PSD-UDMR.

Citește și:Marcel Ciolacu, despre colaborarea cu Nicolae Ciucă: Discut la telefon cu premierul. Momentan, Coaliția funcționează

Articolul precedentUngureanu (USR), atac la adresa lui Tanczos Barna: „De ce staţi la masă cu penalii?”
Articolul următorNicolae Ciucă, anunț de ultima oră privitor la Azomureș, cel mai mare producător de îngrășăminte din România
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.