Sursa foto: Emanuel Ungureanu

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a declarat, luni după-masă, că ministrul Mediului Tanczos Barna ia „lumină dintr-o pădure întunecată din Băneasa”, vorbind despre directorul Direcției Silvice Tabugan.

„(…) Acest domn Tabugan lua şpagă la un loc numit Grota Haiducilor. Acea Grotă a Haiducilor era hotelul lui. (…) Tabugan ia 3 euro pe metru cub şpagă de la cei care scot lemn ilegal în Timiş?”, a afirmat Ungureanu la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Mediului.

De asemenea, Ungureanu a mai spus că ceea ce a declarat Tanczos Barna în Camera Deputaților „se încadrează la termenul securism.” Mai mult, deputatul USR a vorbit și despre numirea ficei lui Marcel Vela la Ariile Naturale Protejate.

„De ce până acum Ministerul Mediului nu a implementat pachetul de măsuri împotriva tăierilor ilegale?”

„De ce n-aţi analizat şi dacă aţi primit informaţii din pădure că mama tinerei este implicat indirect în construirea de microhidrocentrale într-o arie protejată? De ce n-aţi venit cu datele astea şi să ne spuneţi cine vă informează şi la ce moment despre mafia lemnului? Pentru că ceea ce ne spuneţi dumneavoastră aici nu are legătură cu marile jafuri din zona de lemn”, a mai declarat Emanuel Ungureanu.

Totodată, în încheierea discursului său, deputatul USR l-a atacat pe ministrul Mediului, afirmând că putea să fie un Drulă, dar a ales să „fie o râmă.”

„Vă îndemn să faceţi ceva semnificativ, pentru că nu este deloc semnificativ să cădeţi la pace cu PSD şi PNL şi să lăsaţi tot felul de „Tabugani” în zona în care se fură pădurea, să lăsaţi cozi de topor în zona de control, când puteţi cu adevărat să faceţi lucruri care să rămână în spatele dumneavoastră pentru totdeauna”, a concluzionat Emanuel Ungureanu.

Reamintim că moțiunea simplă depusă de USR împotriva lui Tanczos Barna nu a trecut, fiind 186 de voturi „împotrivă” și 86 de voturi „pentru.”

„PSD, PNL și UDMR au votat împotriva moțiunii depuse de USR împotriva ministrului UDMR al Mediului, Tanczos Barna. O victorie în Parlament pentru mafia lemnului și gunoiului”, au precizat parlamentarii useriști.

Citește și articolul: USR, un partid nedorit, izolat și eșuat. Camera Deputaţilor a respins moţiunea simplă împotriva ministrului Mediului

Articolul precedentActivitatea CNCAV se apropie de final. Unde va continua vaccinarea împotriva Covid-19
Articolul următorCoaliția de guvernare livrează. Planul „Sprijin pentru România” intră în linie dreaptă
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.