Tanczos Barna (captură video)

Camera Deputaţilor a respins, luni, moţiunea simplă a USR împotriva ministrului Mediului Tanczos Barna.

Acesta a a declarat, înaintea votului, că toate obiectivele de mediu din programul de guvernare țin cont de interesele României și a mediului înconjurător, nu de preferințele politicienilor.  

Oficialul a spus că USR a fost taxat de români pentru „deciziile greșite” pe care le-a făcut.

„Aţi ieşit de la guvernare, aţi organizat alegeri, aţi demis un preşedinte proaspăt ales, aţi falimentat câteva administraţii locale, Timişoara, cu frigul în case, Bucureştiul, cu gunoiul pe stradă.  Aţi rămas în Opoziţie, izolaţi, alături de un partid nedorit de niciun politician european. Într-un cuvânt, aţi eşuat”, a precizat Barna, potrivit news.ro.

„Vă spun sincer, ca politician aş putea să vă înţeleg”

De asemenea, ministrul Mediului a mai susținut că pentru un partid ca USR, care a avut visul să conducă „de unul singur o țară”,  8% în sondaje reprezintă „un factor suplimentar de stres” pentru formațiunea condusă de președintele interimar Cătălin Drulă.

Vă spun sincer, ca politician aş putea să vă înţeleg, pentru că noi ( UDMR) avem această problemă, acest stres, această provocare de a depăşi din patru în patru ani  5%, pragul electoral, nu e plăcut, dar ne-am obişnuit cu aceată provocare”, a declarat Barna.

Totodată, ministrul e de părere că unii „trompetiști și diletanți” din USR au încercat să salveze „puținele procente pe care le au în sondaje” prin atacuri repetate la adresa coaliției de guvernare și a miniștrilor din Guvernul lui Ciucă.

„Nu am înţeles de ce nu aţi mişcat niciun deget timp de 8 luni, la Ministerul Justiţiei, pentru a ajuta Ministerul Mediului în lupta împotriva crimei organizate”, a conchis Tanczos Barna.

Reamintim că USR a depus moțiunea simplă de cenzură intitulată „Amar de mediu. Ministrul Tanczos Barna trebuie să plece cât încă mai avem păduri de apărat.”

Parlamentarii USR au afirmat că vinovat pentru tăierea ilegală de păduri și distrugerile provocate mediului este Tanczos Barna. Mai mult, oficialul este acuzat că nu a profitat de oportunitățile oferite de economia verde și a afișat constant un dispreț „arogant” față de societatea civilă și problemele semnalate de către cetățeni.

Citește și articolul: Tanczos Barna: ”În afară de Dumnezeu, nu mi-e teamă de nimeni”

Articolul precedentPartenerul Elenei Udrea consideră că judecătorii au comis un abuz, despărțind-o de fiica sa
Articolul următorActivitatea CNCAV se apropie de final. Unde va continua vaccinarea împotriva Covid-19
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.