Sursă foto: Gândul.ro
Sursă foto: Gândul.ro

Cancelarul german și președintele francez l-au îndemnat pe Vladimir Putin, sâmbătă, într-un nouă conversație telefonică, să anunțe un armistițiu imediat și să „găsească o soluție diplomatică la conflict”, potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului german, Steffen Hebestreit. El a spus că discuția între cei trei lideri a fost parte a eforturilor internaționale de a încheia războiul din Ucraina.

Aviația rusă a lovit ținte din vestul Ucrainei. Separatiștii din est, susținuți de trupele lui Putin, continuă să câștige teren în orașul Mariupol, potrivit autorităților ucrainene. Cel puţin şase bombardiere Tupolev Tu-95 au folosit rachete aer-sol împotriva unor ţinte din Luţk şi Ivano-Frankivsk, a anuntat Ucraina. O fabrică care repara motoare de avioane de luptă a fost lovită la Luţk, la fel ca şi centrul oraşului Dnipro, a relatat presa.

Forţele armate ucrainene au declarat că au avut zece misiuni cu avioane de luptă MiG-29 şi Su-27.

Potrivit autorităţilor ucrainene, un depozit de muniţie şi unul de combustibil au fost lovite în urma unui atac rus asupra unui aerodrom militar din oraşul Vasilkov, în cursul nopţii. Aerodromul, aflat la sud de Kiev, a fost complet distrus.

Potrivit autorităţilor ucrainene, oraşul Cernihiv, care a fost sub atac mai multe zile, a rămas în mare parte fără electricitate, apă, încălzire şi gaz.

Armata ucraineană a anunţat că invadatorii au cucerit suburbia din est a oraşului Mariupol, oraş port la Marea Azov cu 400.000 de locuitori, a fost asediat timp de mai multe zile, iar situaţia umanitară se deteriorează.

Potrivit Kievului, trupele ruse au încercat să lanseze o ofensivă în jurul oraşului Volnovaha din Donbas. De asemenea, au avut loc lupte dure în jurul satului Rubijne, din regiunea Luhansk.

OMS: Va exista o creștere a cazurilor de Covid-19

Articolul precedentȘeful ANPC: “Am în casă o singură sticlă de ulei. Când se va termina, voi cumpăra alta”
Articolul următorDocumentele care o contrazic pe Anamaria Prodan. A încasat bani pe „persoană fizică”. Cazul echipei „Dunărea Călărași” se complică