Șeful ANPC: “Am în casă o singură sticlă de ulei. Când se va termina, voi cumpăra alta”

Isterie: unii români cumpără sute de litri de ulei, în timp ce alţii nu reuşesc să achiziţioneze nici măcar o singură sticlă

După ce au stat la cozi interminabile la benzinării, românii au luat cu asalt magazinele pentru a-și face stocuri de ulei.

Achiziţionaţi şi consumaţi responsabil”, a insistat şeful ANCP, într-o postare publicată astăzi, 12 martie, pe contul de Facebook.

Directorul general al ANPC, Paul Anghel, a venit cu o serie de sfaturi pentru români.

Sfaturile vin în condiţiile în care există o reală isterie creată în ceea ce priveşte cozile pentru achiziţionarea uleiului.

Șeful ANPC face un apel la români, apel în care le cere să facă achiziții în mod responsabil.

Mai mult, Paul Anghel a insistat pe exemplul personal, afirmând că are o singură sticlă de ulei în casă. Prin urmare, va cumpăra alta, abia după ce aceasta se va termina.

Unii români cumpără sute de litri de ulei, în timp ce alţii nu reuşesc achiziţia unei singure sticle

Asistăm, în aceste zile, la acțiuni sau atitudini menite să iasă din sfera umanului. Mă refer la umplerea cărucioarelor cu ulei sau alt produs sau la comenzi fie și online de 1.000 litri făcând astfel imposibilă achiziționarea unei unități de către OMUL de lângă noi”, a scris Directorul general al ANPC, pe contul de Facebook.

În textul postat pe reţeaua de socializare, Paul Anghel i-a sfătuit pe oameni să limiteze achiziția doar la strictul necesar

Nu goliți rafturile magazinelor dacă produsul nu va este absolut necesar. Hârtia igienică din perioada pandemiei, benzină din pungi, tomberoane sau cărucioarele de ulei nu îndreaptă lucrurile spre achiziții echilibrate și consum responsabil”, se mai arată în textul postării.

Prin urmare, şeful ANPC a îndemnat la solidaritate, umanitate și, nu în ultimul rând, la responsabilitate.

Am în casă o singură sticlă de ulei desfăcută și îmi ajunge, atunci când se va termină voi cumpără o altă. Atât!”, a scris șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

Depozitele sunt pline și românii nu trebuie să se îngrijoreze”, a ţinut să explice şi ministrul Familiei

În acelaşi context, Gabriela Firea a precizat că “Nu trebuie să ne panicăm și să golim rafturile magazinelor”.

Ministrul Familiei a venit cu un mesaj pentru românii îngrijoraţi, explicând că panica este nejustificată, iar cozile care se formează la anumite alimente sunt cauzate şi de ştirile alarmiste.

Articolul precedentGabriela Firea: “Nu trebuie să ne panicăm și să golim rafturile magazinelor”
Articolul următorVladimir Putin, îndemnat să facă armistițiu
Jurnalist full-time / Pesimist part-time