Foto: Facebook - Gabriela Firea
Foto: Facebook - Gabriela Firea

Familiile din România nu trebuie să se teamă că vor rămâne fără pâine și alte alimente pe masă din cauza conflictului militar din Ucraina, spune ministrul Familiei, Gabriela Firea.

De asemenea, ministrul a insistat pe faptul că multe persoane tind să se panicheze, înainte de a verifica veridicitatea unor ştiri alarmiste.

În anunţul publicat pe pagina de Facebook, oficialul a venit cu asigurări, precizând că România are suficient de mult grâu în depozite pentru a susține consumul intern în următoarea perioadă.

Gabriela Firea: “Românii nu trebuie să se teamă. Din fericire, nu suntem în situația vecinilor noștri din Ungaria, Bulgaria și Serbia care au fost nevoiți, în aceste zile, să limiteze exporturile de cereale”

Ministrul Familiei a mai scris, în postarea publicată pe contul de socializare, că România poate produce aproape dublu față de cât consumă. În plus, ministrul Agriculturii, Adrian Ionut Chesnoiu, a luat o decizie excelentă chiar înainte să înceapă războiul la granița României, completând rezervele de stat.

Depozitele sunt pline și românii nu trebuie să se îngrijoreze”, a ţinut să explice ministrul Familiei.

Guvernul va găsi soluții și pentru limitarea efectelor crizei de pe piața energiei

Din păcate, da, majoritatea alimentelor s-au scumpit. Dar nu trebuie să ne panicăm la prima veste neverificată și să golim rafturile magazinelor. Măsurile de sprijin pentru populație, dar și pentru companii, vor aduce o perioadă de liniște. Dacă facturile la gaze și energie vor fi ușor de suportat, toate prețurile vor scădea”, a adăugat oficialul.

Articolul precedentRomânii au golit rafturile cu ulei de floarea soarelui din magazine. Reacția Guvernului României
Articolul următorȘeful ANPC: “Am în casă o singură sticlă de ulei. Când se va termina, voi cumpăra alta”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time