Sursa foto: Aktual24

Senatoarea independentă Diana Șoșoacă a fost amendată de Consiliul Național pentru Combatrea Discriminării (CNCD) cu 5.000 de lei pentru afirmațiile discriminatorii făcute la adresa lui Raed Arafat, șeful DSU. Șoacă l-a numit pe acesta „trădător”.

Conform comunicatului transmis, miercuri, de către CNCD, s-a decis că afirmațiile „de ce nu se duce domnul Raed Arafat în țara lui de baștină”, „vorbește despre dânsul la persoana a III-a, probabil că i se trage din limba țării sale natale”, „nu știu cum domnul Raed Arafat și-a luat examenul de cetățenie” și „trădătorii nu au ce căuta în România” constituie faptă de discriminare.

„Se sancționează autorul declarației doamna Iovanovici-Șoșoacă Diana cu amendă contravențională de 5.000 de lei”, potrivit CNCD. Hotărârea a fost adoptată cu majoritate de voturi, 8 la 1. „Votul împotrivă cu propunere de neincidenţă, faptele ar putea să intre sub incidenţa legii penale”, se precizează în comunicat.

În același comunicat, Mihail Neamțu a fost  sancționat cu avertisment contravențional, decis în unanimitate, pentru afirmații ce constituie fapte de discriminare potrivit art. 2 alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G. 137/2000.

Afirmațiile „taxate” de CNCD, și care fac referire tot la Raed Arafat, sunt: „vorbești română suficient de prost, încât să nu mă simt reprezentat de tine”, „mă simt reprezentat ca român, de cel care vorbește corect română”, „sper că știi limba română corect, este totuși o condiție pentru a fi român”.

De altfel, Diana Șoșoacă se află în atenția DIICOT, fiind cercetată penat pentru zădărnicirea combaterii pandemiei, după ce în luna septembrie 2021, a blocat activitatea unui centru de vaccinare din județul Iași. Totodată, aceasta a ținut prima pagină a ziarelor, atât din țară, cât și din Italia, în urma scandalului în care a fost implicată, alături de soțul său, în ziua în care o echipă de jurnaliști de la postul italian Rai Una a venit să îi ia acesteia un interviu, care nu a decurs așa cum și-au dorit părțile, încheindu-se cu audieri la secția de poliție.

Și cum fiecare incident are cel puțin două variante, Diana Șoșoacă și-a prezentat pe a sa. Mai exact, aceasta susține că se încearcă blocarea ascensiunii sale politice, iar sondajele de opnie consultate de ea ar arăta-o cu un scor electoral mai mare decât a lui Ion Iliescu. „Se pare că din sursele pe care le am eu, este un ordin dat de Raed Arafat”, spunea senatoarea, într-un live susținut dn fața Parchetului. Mai mult, aceasta acuză o înscenare făcută de „un grup infracțional organizat”, format din televiziunea de stat italiană, Poliția și Procuratura română.

CNCD obligat să se pronunțe în cazul lui ÎPS Teodosie

Articolul precedentUn tată își lovește cu pumnii copilul cu dizabilităţi, în timp ce mama filmează și râde
Articolul următorOMS: „Omicron reprezintă aproape 60% din totalul cazurilor la nivel mondial”