Captură video
Captură video

O filmare publicată pe Youtube arată cum un bărbat din Iaşi îşi loveşte cu pumnii copilul, în mod repetat.

În tot acest timp mama filmează şi râde, refuzând să intervină.

Copilul de 12 ani este lovit de mai multe ori de tatăl său. Deşi filmarea începe ca o banală joacă între tată şi fiu, bărbatul îl loveşte pe copil cu brutalitate şi nu se opreşte nici în momentul în care cel mic încearcă să fugă.

Au fost demarate mai multe anchete. Mama și copilul se află, la acest moment, într-un centru pentru protecția victimelor violenței domestice

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Iași au demarat anchete pentru a stabili ce s-a întâmplat de fapt.

Între timp, mama și copilul se află într-un centru pentru protecția victimelor violenței domestice, arată publicaţia Gândul.

Urmare a imaginilor apărute în mediul online cu privire la agresarea unui minor, polițiștii din cadrul secției 8 Poliție rurală Lețcani s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie și rele tratamente aplicate minorului în vederea stabilirii întregii situații de fapt și pentru luarea măsurilor care se impun”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iași.

Mama a recunoscut că bărbatul din înregistrare este chiar tatăl copilului, iar părinții sunt în proces de divorț

Cei de la DGASPC spun că băiatul este încadrat în grad de handicap și învață la o școală specială. De asemenea, copilul a fost diagnosticat cu hiperkinezie. Este vorba despre o afecțiune caracterizată prin hiperactivitate.

Ne-am autosesizat ca urmare a apariției acestui filmuleț, în care o persoană adultă de sex masculin agresează fizic un copil. Am stat de vorbă și ne-am întâlnit cu mama și cu copilul. S-a început un program de consiliere. Am luat legătura și cu Direcția de Asistență Comunitară. Cei doi au fost îndrumați spre un centru pentru «mamă și copil aflați în dificultate»”, a precizat Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt al DGASPC Iași.

Articolul precedentIohannis: „Clasa politică a dovedit maturitate democratică”
Articolul următorDiana Șoșoacă, amendată pentru discriminarea lui Arafat
Jurnalist full-time / Pesimist part-time