Iohannis: „Clasa politică a dovedit maturitate democratică”

Președintele României susține că noua coaliție de guvernare este „solidă”.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, la întâlnirea anuală cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti, că procesul de formare a unui nou guvern nu „a fost deloc ușor”, iar clasa politică din țara noastră a dat „dovadă de maturitate democratică.”

„Ca rezultat a fost instalat un Guvern care trebuie să asigure stabilitatea ţării şi să conducă societatea românească spre o nouă etapă de modernizare. Acest Guvern trebuie să îndeplinească aşteptările cetăţenilor care doresc soluţii concrete pentru a gestiona efectele produse de pandemie, de criza energetică, pentru implementarea deplină a PNRR”, a spus șeful statului, relatează news.ro.

Iohannis: „România va continua să se dezvolte ca stat membru al Uniunii Europene şi al NATO”

De asemenea, președintele României a mai precizat că țara noastră va continua să fie un stat „de încredere, implicat și respectat” pe plan internațional. Mai mult, Iohannis a mai spus că România își va consolida rolul și influența în UE și NATO și va aprofunda Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii.

„Aceşti piloni sunt susţinuţi de promovarea valorilor democratice, a statului de drept şi a drepturilor fundamentale, precum şi de acţiune concretă pentru asigurarea stabilităţii şi securităţii în regiune şi la nivel global, în baza dreptului internaţional şi a multilateralismului eficient. În actualul context internaţional complicat, trebuie să oferim răspunsuri viabile şi sofisticate provocărilor şi transformărilor curente”, a adăugat Klaus Iohannis.

Totodată, el a mai menționat că e nevoie de o cooperare cu partenerii care împărtășesc aceleași valori și viziuni, eliminând „actorii” care ar afecta capacitatea de atingere a obiectivelor la nivel internațional.

„Trebuie să avem, totodată, capacitatea de a fructifica oportunitățile apărute și de a ne adapta la realități, astfel încât România să fie mai rezilientă în plan intern și în plan extern. Ne aflăm într-o zonă complexă, de instabilitate accentuată, iar obiectivul nostru este să acţionăm pe plan extern, prin pregătirea de răspunsuri şi iniţiative de politică externă adecvate, pentru găsirea celor mai bune soluţii pentru stabilitatea şi securitatea în regiune şi dincolo de aceasta. Contez, în acest scop, pe sprijinul şi cooperarea dumneavoastră”, a mai spus Klaus Iohannis ambasadorilor întruniți la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis, despre protecția mediului și schimbările climatice: „Sunt domenii esențiale”

Articolul precedent77 de tone de haine rupte și murdare au fost găsite în Portul Constanța
Articolul următorUn tată își lovește cu pumnii copilul cu dizabilităţi, în timp ce mama filmează și râde
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.