Sursa foto: US News

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că varianta Omicron a depășit Delta și a devenit dominantă la nivel mondial, fiind detectată deja în 58,5% din totalul noilor cazuri de COVID-19.

În raportul epidemiologic publicat de OMS miercuri, 12 ianuarie, se arată că din cele 357.000 de teste realizate de reţeaua globală de laboratoare GISAID în ultima lună, peste 208.000 au detectat varianta sud-africană, relatează EFE.

Varianta Delta, tulpina dominantă în 2021

Oamenii de știință au precizat că noua variantă a coravirusului „evită imunitatea”, existând astfel cazuri de infectare la persoane care s-au imunizat complet împotriva virusului sau au trecut prin boală și au deja anticorpi.

Cu toate acestea, OMS a precizat că există dovezi care arată faptul că Omicron cauzează forme mai puțin grave de COVID-19 decât varianta Delta, ce a fost dominantă anul trecut.

Mai mult, specialiștii avertizează că Omicron duce la o creștere a numărului de spitalizări și de decese în rândul persoanelor vulnerabile. Reamintim că cel mai ridicat număr de infectări cu COVID-19, de la debutul pandemiei, s-a înregistrat pe 6 ianuarie 2022, cu peste 2,5 milioane de cazuri la nivel mondial, cele mai multe fiind în Statele Unite. În Europa, Franța a înregistrat 360.000 de noi cazuri de coronavirus, cel mai mare de până acum.

Peste 1 milion de noi cazuri de COVID-19 în SUA

Luni, 10 ianuarie SUA au raportat peste 1,35 de milioane de noi cazuri de coronavirus, acesta fiind cel mai mare de la debutul pandemiei de acum doi ani. Recordul anterior a fost de 1,03 milioane de cazuri.

Mai mult, în două săptămâni, media pe șapte zile a cazurilor noi s-a triplat, ajungând la 700.000 de infectări pe zi.

De la debutul pandemiei de COVID-19, în lume s-au infectat peste 314 milioane de oameni, dintre care aproape 262 de milioane s-au vindecat. Totodată, 5,5 milioane au murit din cauza infecției cu coronavirus.

În România, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat aproape 9.000 de noi cazuri de COVID-19 și 44 de decese. Pe teritoriul țării noastre s-au înregistrat aproape 2 milioane de cazuri de infectare cu coronavirus de când a început pandemia.

Șeful OMS: ”Pandemia va fi învinsă în 2022, dar există o condiție”

Articolul precedentDiana Șoșoacă, amendată pentru discriminarea lui Arafat
Articolul următorGeorge Simion face ”turneu prin țară” – la limita dintre întâlnire cu susținătorii și hărțuirea politicienilor
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.