FOTO: Twitter
FOTO: Twitter

Într-o declarație cu ocazia Anului Nou, Șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesu, spune că este optimist că pandemia va fi învinsă în 2022.

Cu toate acestea, există o condiție pentru ca acest lucru să se întâmple: țările să colaboreze pentru a opri răspândirea virusului.

În cadrul aceleași declarații, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesu a condamnat ”naționalismul îngust” și ”acapararea vaccinurilor” de către anumite state.

Naționalismul restrâns și acapararea de vaccinuri de către unele țări au subminat echitatea și au creat condițiile ideale pentru apariția variantei Omicron. Cu cât inechitatea continuă mai mult, cu atât riscurile ca virusul să evolueze în moduri pe care nu le putem preveni sunt mai mari”, a spus Șeful OMS.

Dacă punem capăt inechității, punem capăt pandemiei”, a adăugat el.

Finalul pandemiei depinde de colaborarea dintre state, de responsabilitate și de vaccinare. Ținta OMS în 2022: 70% din oamenii planetei să fie vaccinați

La acest moment, numărul de cazuri de Covid la nivel global se ridică la 287 de milioane. De la începutul pandemiei și până acum, aproximativ 5,5 milioane de oameni au murit.

Cu toate acestea, OMS anunță că există mai multe instrumente de a trata COVID-19, Tedros rămânând optimist în ceea ce privește tratamentul și vaccinarea.

Pandemia ar putea lua sfârșit până în iulie 2022

Dr. Tedros a adus critici națiunilor mai bogate pentru că ”acaparează” aprovizionarea globală cu vaccinuri.

Acestea au vaccinat complet o mare parte din populațiile lor, în timp ce altele așteaptă primele doze.

Un exemplu este Africa: ținta OMS de vaccinare a 40% din populația Africii, până la finalul lui 2021, a fost ratată.

La polul opus, majoritatea populației din Europa și America a primit cel puțin o doză de vaccin.

Conform declarațiilor, OMS și-a stabilit un nou obiectiv pentru 2022. Este vorba despre vaccinarea a 70% dintre oamenii din toate țările. Astfel, până în iulie 2022, pandemia ar putea lua sfârșit.

Articolul precedent45 de jurnaliști şi lucrători din presă au fost asasinaţi în 2021
Articolul următorVictime și dosare penale din cauza articolelor pirotehnice ilegale
Jurnalist full-time / Pesimist part-time