Foto: Wikipedia/Accidentul nuclear de la Fukushima-Daiichi
Foto: Wikipedia/Accidentul nuclear de la Fukushima-Daiichi

Jurnalista Emilia Șercan atrage atenția unei erori grave din teza de doctorat a lui Bode, explicând că, în loc de Fukuyama, trebuia să fie Fukushima.

Este vorba despre centrala nucleară din Japonia unde s-a produs un dezastru nuclear după cutremurul din 2011.

Emilia Șercan: ”Descrierea pentru poza de mai jos ar putea fi: Pățăști când dormi cu Fukuyama sub cap inclusiv pe bancheta din spate”

Într-un text distribuit pe contul de Facebook, jurnalista a publicat un printscreen de la pagina 101 din teza lui Lucian Bode.

Este o evidentă eroare. În loc de Fukuyama – om de știință (nu chiar de calibrul lui dr. Bode), politolog, economist și specialist în relații internaționale – trebuia să fie Fukushima, centrala nucleară din Japonia unde s-a produs un dezastru nuclear după un cutremur devastator din 2011”, a precizat Șercan.

Foto: Facebook/Emilia Șercan

”O astfel de eroare nu ar fi trebuit să existe într-o teză de doctorat susținută în 2018, deci la șase ani după debutul scandalurilor despre plagiat și impostură”

Jurnalista a ținut să puncteze că o astfel de eroare nu ar fi trebuit să existe dacă conducătorul de doctorat își făcea treaba, dacă comisia de îndrumare își făcea treaba, dacă cei trei referenți care au validat acordarea tezei de doctorat își făceau treaba și dacă comisia CNATDCU care a confirmat acordarea titlului își făcea treaba.

Eroarea nu a fost sesizată nici de cei din USR care au transcris recent teza lui dr. Bode la Biblioteca Națională, dar nici de Comisia de Etică a UBB care a analizat seizarea USR. Am sesizat-o eu, citind și analizând cătinel, ca de obicei”, a conclus Emilia Șercan.

Articolul precedentUn ofițer de poliție a decedat în urma unui atac în apropierea gării din Bruxelles
Articolul următorGuvernul reglementează parțial piața energiei. A fost adoptată o nouă ordonanță
Jurnalist full-time / Pesimist part-time