Sursa: Facebook

Stelian Ion, fost ministru al Justiției și motivul „detonării” coaliției de guvernare, își exprimă speranța că președintele statului nu i-a chemat astăzi la consultări chiar degeaba.

Pe scurt, Stelian Ion speră că nu se vor duce fără o finalitate în fața lui Klaus Iohannis, iar după întâlnire să existe totuși câteva linii clare legate de formarea viitorului guvern.

Între timp, pe surse, PNL ar avea un „as” în mânecă pentru propunerea de premier. Dacă nu Florin Cîțu, atunci Rareș Bogdan, a dezvăluit aseară senatorul PNL Daniel Fenechiu. Potrivit declarațiilor acestuia, Rareș Bogdan poate fi varianta „câștigătoare” în cazul în care liberalii nu obțin o majoritate pentru susținea lui Cîțu.

Delegația USR PLUS se „vede” cu Iohannis de la ora 14.00, conform planificării, după ce președintele Iohannis îi va asculta mai întâi de toate pe cei din PNL, de la ora 12.00, și pe cei din PSD, de la ora 13.00. USR PLUS a anunțat că delegația va fi formată din Dacian Cioloş, Dan Barna, Anca Dragu, Stelian Ion şi Cristian Ghinea. Astfel că Stelian Ion va fi la curent de la fața locului cu ceea ce se va discuta.

Sper ca întâlnirea de la Cotroceni să fie ocazia pentru consultări reale, dincolo de orice partizanat, și nu doar o bifare a atribuțiilor prezidențiale constituționale.

Și să fie și ocazia pentru a spune fiecare, cu onestitate, dacă și cât susține cu adevărat reformele”, a scris Stelian Ion pe Facebook.

Ar mai fi se subliniat că PNL va merge la consultări cu noul președintele al partidului, Florin Cîțu, secondat de prim-vicepresedinții Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode și Iulian Dumitrescu. Pe de altă parte, de la PSD vor veni la Cotroceni președintele formațiunii, Marcel Ciolacu, prim-vicepreședintele Paul Stănescu și trei aleși locali.

Articolul precedentProtest în centrul Chișinăului, în susținerea procurorului general, Alexandr Stoianoglo
Articolul următorCîmpeanu și condițiile în care se pot impune certificatele verzi în universități