Sursa foto: https://heidelberger-muenzhandlung.auex.de/
Sursa foto: https://heidelberger-muenzhandlung.auex.de/

O monedă românească care datează din 1939 a fost vândută, la licitație, pentru suma de 130.000 de euro.

Într-o primă etapă, înainte ca licitația să aibă loc, s-a estimat faptul că aceasta se va vinde cu suma de 125.000 de euro.

Cu toate acestea, ea ajuns să fie obținută de o persoană care a plătit nici mai mult, nici mai puțin de 130.000 de euro.

Moneda românească simbolizează stabilitatea economică de la acele vremuri

Moneda evocă era unei stabilităţi economice şi a unei culturi înfloritoare, în ciuda anilor crizei economice mondiale, arată publicația Gândul.ro.

Pe această monedă apare şi monograma regelui Carol al II-lea, conform muzeugalerie.ro

Carol al II-lea de Hohenzollern-Sigmaringen a fost rege al României și membru de onoare al Academiei Române din 17 mai 1921

Carol al II-lea a fost cel mai controversat rege al României, actele sale politice şi din viaţa personală generând numeroase dispute în opinia publică şi pe scena politică. Acesta a renunţat de trei ori la prerogativele sale de moştenitor al Coroanei, timp în care relaţiile sale amoroase au devenit subiect de controversă publică.

Carol a ştiut cu foarte mare abilitate să folosească lipsa de autoritate a Regenţei şi divergenţele dintre partidele politice pentru a reveni pe tronul României, scrie site-ul Enciclopedia României.

Deşi în perioada domniei sale România a cunoscut cel mai mare avânt economic din perioada interbelică, aceasta s-a caracterizat prin permanentul conflict dintre rege şi clasa politică. Carol dorea ca instituţia monarhică să joace rolul principal în stat şi s-a lăsat influenţat în actele sale de camarila regală, încercând constant să discrediteze în ochii opiniei publice formaţiunile politice democratice.

Articolul precedentUSR, săgeți către coaliția „sărăciei.” Cătălin Drulă: „Inventează scandaluri false pentru a distrage atenţia de la problemele reale”
Articolul următorVești bune pentru turiști: Se renunță la purtatul măștilor în avion
Jurnalist full-time / Pesimist part-time