Agenția Uniunii Europene pentru Siguranța Aviației (AESA) și Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) au anunțat că după doi ani, purtarea măștii de protecție în aeroporturile europene nu mai este recomandată.

Măsura așteptată de toată lumea va intra în vigoare din 16 mai, decizia reprezentând „un pas mare înainte pentru normalizarea transportului aerian.”

Cu toate acestea, reprezentanții ECDC au mai declarat că în ciuda ridicării acestei restricții, masca rămâne cea mai bună protecție împotriva coronavirusului.

Pandemia de Covid-19 și restricțiile impuse în aeroporturile din Europa. Zeci de țări au ridicat toate măsurile de protecție, iar numărul cazurilor de infectări cu coronavirus sunt în scădere

Totodată, persoanele vulnerabile li s-a recomandat să continuă să poarte masca, iar călătorilor să păstreze distanțarea socială în zonele din interiorul aeropoartelor.

Directorul ECDC, Andrea Ammon, a precizat că nu este necesar să se impună nicio măsură de distanțare dacă aceasta va duce la blocaje. Mai mult, companiilor aeriene li s-a spus să încurajeze pasagerii să folosească, în continuare, măștile de protecție pe zborurile către sau dinstre destinații în care încă se aplică obligativitatea purtării măștilor.

Odată cu ridicarea măsurii de a purta măști în aeroporturile europene, companiile vor putea să revină la regulile dinaintea începutului pandemiei de Covid-19.  

„Începând de săptămâna viitoare, măștile nu vor mai fi obligatorii în toate cazurile în călătoriile cu avionul. Este o ușurare pentru noi toți faptul că am ajuns în sfârșit la o etapă a pandemiei în care putem începe să relaxăm măsurile de siguranță sanitară, ”, a declarat directorul executiv al EASA, Patrick Ky, potrivit stiripersurse.ro.

Reamintim că mai multe țări din Europa au renunțat la majoritatea restricțiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus. Și țara noastră a renunțat din martie la starea de urgență, iar masca de protecție a devenit o recomandare în spațiile închise și aglomerate.

Cu toate acestea, specialiștii de la OMS au anunțat că din toamnă, numărul cazurilor de infectări cu Covid-19 ar urma să crească considerabil, iar unele țări au anunțat deja că se vor pregăti să introducă, din nou, mai multe măsuri de protecție împotriva răspândirii coronavirusului.

Citește și articolul despre: Franța renunță la masca de protecție și pașaportul de vaccinare

Articolul precedentO monedă românească s-a vândut cu suma de 130.000 de euro
Articolul următorDan Vîlceanu, fostul ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, trage un semnal de alarmă și cere măsuri urgente pentru a reduce inflaţia
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.