Dan Vîlceanu, secretarul general al PNL (Facebook)

Fostul ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, i-a cerut ministrului Finanțelor să vină cu soluții rapide pentru a reduce inflația, aceasta riscând să ajungă până în octombrie la 20%.

„Îi cer ministrului Finanţelor să prezinte urgent un pachet de măsuri pentru a reduce inflaţia, altfel, până în octombrie va depăşi 20%. Creşterea preţurilor şi dobânzilor îi afectează cel mai mult pe cei cu venituri mici”, a declarat  Vîlceanu.

De asemenea, acesta a precizat că dacă Guvernul României nu va face nimic, presiunea va fi și mai mare pe bugetul de stat, înregistrându-se astfel o creștere a cheltuielilor cu dobânzile.

 BNR a anunțat că inflația a ajuns la 13,8% în luna aprilie, iar previziunile pentru următoarele luni nu sunt deloc bune

Dovadă că acum câteva zile Ministerul Finanţelor s-a împrumutat la o dobândă de 7,93%. La finalul lunii noiembrie, anul trecut, dobânzile se situau între 5 şi 5,6%”, a mai spus fostul ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Liberalul a mai precizat că fără măsuri precise, statul român va urma să se împrumute și mai mult, la dobânzi și mai mari, iar aceste împrumuturi vor fi plătite tot de către români prin creșterea taxelor și impozitelor.

Deja ministrul Finanţelor şi un secretar de stat din acelaşi minister ne povestesc despre introducerea impozitului progresiv şi eliminarea cotei unice. Despre riscul creşterii preţurilor şi dobânzilor am discutat încă de la formarea acestei coaliţii şi am subliniat că trebuie să luăm măsuri pentru a nu ajunge în această situaţie”, a mai declarat Dan Vîlceanu.

Reamintim că în aprilie, rata inflației în țara noastră a urcat la 13,8%, iar în martie, aceasta a depășit pragul de 10%. Totodată, mărfurile alimentare s-au scumpit cu 13,54%, în aprilie 2022 faţă de 2021 şi cu 8,46% de la începutul anului.

Cel mai mult au crescut preţurile la gaze, cu 85,27% faţă de aprilie 2021 şi cu 22,24% faţă de decembrie 2021.

Citește și articolul despre: USR, săgeți către coaliția „sărăciei.” Cătălin Drulă: „Inventează scandaluri false pentru a distrage atenţia de la problemele reale”

Articolul precedentVești bune pentru turiști: Se renunță la purtatul măștilor în avion
Articolul următorZelenski: ”Răbdarea Kievului ajunge la final”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.