Cătălin Drulă (PressAlert)

Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a declarat că în ciuda inflației record, de aproape 14%, Guvernul României are zero soluții, iar grija cea mai mare a populației este creșterea prețurilor și a dobânzilor la credite.

Acesta a precizat că PNL-PSD-UDMR refuză să aplice soluțiile USR și „inventează scandaluri false” pentru a distrage atenția de la problemele serioase cu care se confruntă România.

„Este cât se poate de clar că PNL, PSD şi UDMR nu stăpânesc inflaţia şi că nu au niciun fel de soluţii, doar scuze şi minciuni. O soluţie care s-a aplicat în mai multe ţări europene, o soluţie care ar fi lăsat banii direct oamenilor, în loc să-i colectăm suplimentar prin această inflaţie, este scăderea TVA de la 19% la 5%, ce am propus noi încă din toamnă – scăderea de taxe pe energie şi carburant”, a spus Cătălin Drulă, potrivit news.ro.

Prețurile continuă să crească, iar Guvernul bate pasul pe loc

De asemenea, președintele interimar al USR a mai precizat că actuala coaliție nu are „nicio scuză” să nu aplice proiectul privind scăderea TVA, ce a fost propus încă din toamna anului trecut.

Drulă a amintit liderilor coaliției că toate aceste scumpiri înseamnă reducerea nivelului de trai al românilor, România aflându-se într-o situație economică foarte complicată ce riscă să escaladeze.

(…) Actualul Guvern, în loc să creeze noi sinecuri, agenţii de stat şi posturi calde pentru activul de partid, adică să risipească banii şi să jupoaie mediul privat pentru acoperirea lor, ar trebui să eficientizeze cheltuielile statului şi să aplice scăderea TVA-ului de la 19% la 5% la carburanţi şi energie”, a concluzionat  Cătălin Drulă.

Reamintim că rata inflației din țara noastră a crescut la 13,8% în aprilie, potrivit datelor transmise de INS. În luna martie, inflația a trecut de pragul de 10%.

De asemenea, BNR a anunțat că dinamica inflaţiei va urca probabil considerabil peste nivelurile previzionate anterior şi va coborî la niveluri de o cifră doar în semestrul II 2023.

Citește și articolul: Inflație record în România! Ce alimente și servicii s-au scumpit cel mai mult

Articolul precedentLegea offshore a fost adoptată în Senat. Virgil Popescu: „Vom asigura independenţa şi securitatea energetică a României”
Articolul următorO monedă românească s-a vândut cu suma de 130.000 de euro
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.